?>

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı bütün binalar yakılan belediye meclis üyesi Yunus Kaya’nın ardından Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Kavak nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem - 3 yıl önce

Gaziantep'in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı. Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya'nın Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. Kavak, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

"ŞİRKETİ KARDEŞİME DEVRETTİM"

Islahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak bugün gözaltına alındı. İslahiye'ye götürülen Kavak'ın ifadesi alınmaya başlandı.

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği iddia edilen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesi ortaya çıktı.

Kavak'ın ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ökkeş Kavak, depremlerde çöken binalara ilişkin savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Kavak, İslahiye Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMALAR KAPSAMINDA 22 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Çok sayıda binanın yerle bir olduğu ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Şu ana kadar Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YUNUS KAYA DA TUTUKLANANLAR ARASINDA

Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda AKP'li Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya da, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.

Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlenmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?

2023-02-21 13:22 - Gündem

Nurdağı ve İslahiye’ye ücretsiz otobüs seferleri başladı

2023-02-22 18:00 - Yerel

LeMan'dan çarpıcı deprem kapağı

2023-02-22 09:55 - Gündem

AKP'li yönetici evinin bahçesine AFAD çadırı kurdu!

2023-02-22 18:37 - Gündem

İhsan Şenocak'tan Fatih Altaylı'ya: Sen kimin çocuğusun?

2023-02-20 13:16 - Gündem

Depremzede kayıp çocuklar için acil çağrı

2023-02-19 09:47 - Gündem

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek yağdı...

2023-02-22 22:49 - Gündem

Erdoğan, Soylu ve Akar hakkında suç duyurusu

2023-02-23 18:45 - Gündem

Ekşi Sözlük neden kapatıldı? İşte gerekçesi...

2023-02-23 09:05 - Gündem

Şahinbey'de hasarlı binalar yıkılıyor

2023-02-20 18:08 - Yerel

İlgili Haberler

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi

22:01 - Gündem

YAŞ kararları açıklandı: 63 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

15:09 - Gündem

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba gözaltına alındı

09:08 - Asayiş

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem