?>

Netanyahu'nun, 'güçlendirilmiş' bodrum katında çalıştığı ortaya çıktı

Geçtiğimiz ay Hizbullah tarafından evine İHA saldırısı düzenlenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Başbakanlık Ofisi'nin bodrum katındaki “güçlendirilmiş” bir odada çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Dünya - 6 ay önce

İsrail basını Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Başbakanlık Ofisi'nin bodrum katındaki “güçlendirilmiş” bir odada çalıştığını yazdı.

Kanal 12'nin haberine göre, Netanyahu çalışma arkadaşlarına, geçen ay Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının Caesarea'daki evini vurmasının ardından insansız hava araçları ve diğer saldırılarla ilgili devam eden endişeler nedeniyle daha iyi korunan bodrum katındaki odayı kullanması ve bilinen “kalıcı yerlerde” bulunmaktan kaçınması yönünde talimat aldığını söyledi.

Hizbullah tarafından 19 Ekim'de Lübnan'dan fırlatılan patlayıcı yüklü İHA, Netanyahu'nun evinde olmadığı bir sırada infilak etmiş ve yatak odasının penceresini delmese de küçük bir hasara yol açmıştı.

İsrail basınına göre, yeni güvenlik protokollerinin kabine toplantılarının neden son zamanlarda değişen yerlerde yapıldığını ve Netanyahu'nun oğlu Avner'in düğününün neden yakın gelecekte değil de daha ileri bir tarihe ertelendiğini açıklayabileceği kaydedildi.

AVUKATLAR DEVREYE GİRDİ

Yaşanan gelişmelerden sonra Netanyahu'nun avukatları, Netanyahu'nun üç yolsuzluk davasından yargılandığı Kudüs Bölge Mahkemesi'nde önümüzdeki ay başlaması planlanan ifade verme işleminin, haftada birkaç kez aynı yerde bulunmaması için ertelenmesi talebinde bulundu.

Mahkemede, güvenli bir oda ya da bomba sığınağı bulunmadığı bildirildi.

Netanyahu'nun, savcılığın bu yılın başlarında dinlenmesinin ardından davanın savunma kısmının başlamasıyla birlikte 2 Aralık'ta ifade vermeye başlaması planlanıyor. Bu ifadenin günde birkaç saat sürmesi ve tamamlanmasının haftalar alması bekleniyor. Avukatlar, ifadenin iki buçuk ay ertelenmesini talep etti.

Temmuz ayında avukatlar, Netanyahu'nun “savaşı yönetme ihtiyacı” nedeniyle mahkemeden ifadesinin Kasım ayından Mart 2025'e ertelenmesini talep etmiş, ancak mahkeme talebi reddederek tarihi Aralık olarak belirlemişti.

İki davada dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmakla, üçüncü bir davada ise rüşvet, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmakla suçlanan Netanyahu hakkındaOcak 2020'de suç duyurusunda bulunuldu ve dava, o yılın Mayıs ayında başladı. Netanyahu ise kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

Feci kaza... Direğe çarpan araç ikiye bölündü!

2024-11-10 21:38 - Asayiş

Panathinaikos duyurdu: Ergin Ataman hastaneye kaldırıldı!

2024-11-11 00:08 - Spor

Mersin'de bariyerlere çarpan TIR alev aldı, sürücü hayatını kaybetti

2024-11-09 00:38 - Asayiş

ERP Programı Nedir?

2024-11-10 00:11 - Teknoloji

İlgili Haberler

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Çin'in uzay istasyonundaki taykonot ekibi Dünya'ya döndü

00:00 - Dünya

Körfez ülkesinden Hindistan-Pakistan gerginliği uyarısı

00:00 - Dünya

Trump: Papa olmak isterdim

10:38 - Dünya

Meloni'den, Erdoğan'a teşekkür: Türkiye kaynaklı göç sıfıra indi

18:51 - Dünya

Günün Manşetleri

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem