?>

Netanyahu'dan Golan Tepeleri çıkışı: Sonsuza kadar İsrail'in ayrılmaz bir parçası

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye'de Baas rejiminin devrilmesinin ardından kara işgalini genişletmeye çalıştığı Golan Tepeleri'nin sonsuza kadar İsrail'in ayrılmaz parçası olacağını iddia etti.

Dünya - 1 yıl önce

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in kara işgalini genişletmeye çalıştığı, uluslararası hukuka göre Suriye toprağı sayılan Golan Tepeleri ve Suriye'de Esad rejiminin devrilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, 1967’den bu yana İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin "sonsuza dek İsrail'in ayrılmaz bir parçası olacağını" öne sürdü.

"Bugün herkes Golan'daki varlığımızın, Golan'ın eteklerinde değil, oradaki varlığımızın ne kadar önemli olduğunu anlıyor" ifadesini kullanan Netanyahu, İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki askeri varlığının ülkenin “güvenlik ve egemenliğini garanti altına aldığını" öne sürdü.

Netanyahu, yeniden ABD Başkanı seçilen Donald Trump yönetiminin 2019 yılında Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanıdığını hatırlatarak, Trump'a teşekkür etti.

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Netanyahu, "Dün Ortadoğu tarihinde yeni ve dramatik bir sayfa açıldı; Esad rejimi düştü” ifadesini kullandı.

Esad rejiminin devrilmesinin İsrail’in "Hamas'a, Hizbullah'a ve İran'a yönelik saldırılarının "doğrudan sonucu” olduğunu savunan Netanyahu, "Bugün herkes biliyor” dedi.

İran'ın Esad rejiminin iktidarda tutmak için milyarlarca doları harcadığını öne süren Netanyahu, Esed rejimini, “İran’dan Hizbullah'a giden bir silah hattı” olarak nitelendirdi.

Netanyahu, basın toplantısında son 48 saatte Suriye'deki rejimin askeri üslerine düzenlenen ve İsrail'e atfedilen hava saldırılarına değinmedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın talimatı doğrultusunda işgal altındaki GolanTepeleri'ndeki tampon bölgeye girmişti.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. 1974'te İsrail ile Suriye arasında imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.

Netanyahu, Golan Tepeleri'nde yaptığı açıklamada "işgalin geçici olduğunu" savunmuştu.

İsrail ordusu, askerlerinin ve zırhlıların Golan'daki tampon bölgeyi işgaline ilişkin görselleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

TFF'de Ahmet Köse'den istifa kararı!

2024-12-06 00:39 - Spor

Manisa Basket evinde kayıp!

2024-12-05 00:00 - Spor

ABD basınından flaş iddia: 'ABD, Esad'ın birkaç günde düşeceğine inanıyor'

2024-12-08 00:08 - Dünya

Burdur-Antalya yolunda korkunç kaza! Kontrolden çıkan araç TIR'ın altına girdi: Yaralılar var..

2024-12-04 00:00 - Asayiş

Ataşehir'de korkunç kaza! Otomobil bariyere saplandı: Yaralılar var...

2024-12-09 00:09 - Asayiş

Aydilge'den 'Cıstak' şarkısının yapımcısı İbrahim Tilaver'e yanıt

2024-12-06 00:09 - Magazin

Yıllar sonra mektupla anlattı: Cemaat yurdunda işkence, istismar, darp…

2024-12-03 21:38 - Gündem

Gazeteci Ayşenur Arslan'a hapis talebi

2024-12-06 03:38 - Gündem

Adana'da feci olay... Uzman çavuş, polisi şehit etti!

2024-12-07 08:39 - Asayiş

Arnavutköy'de silahlı kavga... Gece oturduğu arkadaşını sabah tüfekle vurdu!

2024-12-05 10:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Trump'tan 'ateşkes' açıklaması: Ordumuz İran çevresinde kalmaya devam edecek

07:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel'e hapis cezası!

19:46 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası!

14:59 - Gündem

6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun dosyası: 7 ilde 13 gözaltı!

06:31 - Asayiş

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in elini sıkmadı!

16:53 - Gündem

Tutuklanan Esra Işık’tan mesaj: Toprağımı savundum!

09:18 - Gündem