?>

Nebati: Yeni ekonomi modelinin acı vereceğini hesaplamıştık

The Wall Street Journal’a konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yeni ekonomi modeliyle ilgili olarak "Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu" yorumunu yaptı.

Ekonomi - 3 yıl önce

The Wall Street Journal’a konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yeni ekonomi modeliyle ilgili olarak "Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu" yorumunu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hükümetin Türkiye’yi bir üretim merkezi haline getirecek ekonomik dönüşümü gerçekleştirmeye kararlı olduğunu belirterek, “Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu” dedi. Nebati, kararlılıklarını halka ve uluslararası topluma hissettirmeye çalıştıklarını savundu.

Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere geçen hafta ABD’ye yaptığı ziyarette The Wall Street Journal gazetesine röportaj verdi. Nebati, G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulama planına ilişkin olarak “İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor” diye konuştu. G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasına Türk alıcıların uyup uymayacağının sorulması üzerine Nebati, tavan fiyatın henüz uygulamaya konulmadığını bildirdi.

Nebati, “İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Gerekirse Rus petrolünü nakledebiliriz’

Türkiye’nin gerekirse Batı finansmanına veya sigortasına ihtiyaç duymadan Rus petrolünü alıp nakledebileceğini belirten Nebati, “Herhangi bir yaptırım durumunda Türkiye, yaptırımların hiçbirini ihlal etmeden, kendisini yeni duruma uyarlayacak araçları geliştirecek her türlü kapasiteye sahiptir” ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li kadın Türk milleti için “Şerefsiz bir milletiz” dedi!

2022-10-16 10:39 - Gündem

22 yaşındaki maden şehidinin paylaşımı yürekleri dağladı...

2022-10-15 18:43 - Gündem

İstanbul'da gökdelende büyük yangın!

2022-10-15 21:53 - Gündem

2 bin lira altındaki borçlar silinecekti, durum çok başka çıktı!

2022-10-19 07:45 - Ekonomi

Madenci cenazesinde gülüşen Soylu ve Koca'ya tepki!

2022-10-17 08:42 - Gündem

Şehit madenci Okan Akgül’ün kızının sözleri yürek yaktı!

2022-10-16 16:54 - Gündem

Ümit Özdağ: IŞİD Türkiye’de örgütleniyor istihbarat topluyor!

2022-10-16 13:25 - Siyaset

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'dan RTÜK'e sert tepki

2022-10-19 21:37 - Gündem

Bahçeli'nin prompteri bozuldu, konuşmasına ara verdi!

2022-10-16 18:13 - Siyaset

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den kanser aşısı müjdesi!

2022-10-17 12:36 - Sağlık

İlgili Haberler

Mehmet Şimşek, İmamoğlu davasında rezervde 11 milyar dolarlık erime olduğunu itiraf etti!

10:57 - Ekonomi

Okul kantinleri yeni döneme zamlı başladı. Zamlı fiyatlarla bir öğrencinin haftalığı en az 250 TL oldu!

00:43 - Ekonomi

CHP kongresinin iptali sonrası borsa yüzde 5 düştü!

16:25 - Ekonomi

Emlak vergisindeki artışa halk isyan etti ! AKP'den geri adım geldi

15:02 - Ekonomi

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

10:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den, Bayrampaşa yorumu: Kurada hak yerini buldu!

15:46 - Siyaset

Bayrampaşa'da kura çekiminde CHP'li İbrahim Kahraman başkan seçildi!

11:55 - Gündem

Özgür Özel arayıp davet etmişti, Kılıçdaroğlu kurultaya katılmadı

11:50 - Siyaset

Gürsel Tekin: Görevi devretmem, ancak mahkeme sona erdirebilir!

09:44 - Siyaset

CHP'den olağanüstü kurultay öncesi Anıtkabir ziyareti

14:42 - Siyaset