?>

Nebati: Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksine, Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artırmayı planladıklarını söyledi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Ekonomi - 4 yıl önce

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksine, Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artırmayı planladıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz’da Twitter hesabından evinin mutfağından yurttaşlara seslendiği bir video ile ÖTV konusunda 'indirim' vaadinde bulunmuştu. 

"Bizler iktidara gelinceye kadar araba alımını öteleyin. Araba almayın" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz" sözü verdi. ÖTV'nin yalnızca lüks araç alanlarda uygulayacağını belirtti.

ERDOĞAN'IN ÖTV KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI... 

Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile taşıtlarda ÖTV oranlarının 3 katına kadar çıkarabilme ya da ÖTV düzeyini sıfıra indirme kararı Erdoğan'a bağlanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

CHP liderinin bu vaadinin ardından otomobil alımlarında düşüş yaşandığı belirtilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin dün katıldığı bir toplantıda konuya ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Nebati, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde basına kapalı düzenlenen toplantıda, ÖTV'yi artırmayı düşündüklerini söyleyerek, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Sosyal medyaya düşen videoda Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

“'ÖTV artırımına mı gitsek' dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım.”

Haftanın Öne Çıkanları

Seçim sonrası hazırlığı mı? Önce Limak şimdi Kalyon sattı!

2022-08-11 14:02 - Gündem

Çelebi: Siyaseti bıraksam da 'Cumhur İttifakı' derim!

2022-08-07 11:11 - Siyaset

İşte AKP'yi korkutan ODTÜ pankartları...

2022-08-06 20:52 - Gündem

Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek canlı yayında kavga etti!

2022-08-06 23:23 - Gündem

Hapisten çıktı konuştu: Falyalı'ya yol veren Sedat Peker'di

2022-08-04 19:54 - Gündem

Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu!

2022-08-09 10:24 - Gündem

Erdoğan: Daha az alıyorsan, bize oy verme...

2022-08-05 12:55 - Siyaset

Şahan Gökbakar'dan Çelebi'ye: Ee bu dolandırıcılık!

2022-08-07 21:58 - Gündem

OSB'ye 50 yataklı hastane yapılacak...

2022-08-11 18:15 - Sağlık

16 yaşındaki Beyza 35 kez şikayet etti ama öldürüldü!

2022-08-08 12:54 - Gündem

İlgili Haberler

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

00:00 - Ekonomi

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'den köprülerin satışına karşı eylem: Köprüleri satmak vatana ihanettir!

20:23 - Gündem

Hüseyin Baş: Atatürk gibi genç olmamız lazım!

19:06 - Siyaset

Zeydan Karalar: Çok zor şartlarda çok önemli işler yaptık

13:27 - Yerel

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

09:47 - Asayiş

Çeşme Belediyesi Başkanı Lâl Denizli ifadeye çağırıldı!

20:46 - Gündem