?>

Nebati: Kurdaki dalgalanmaları dengeledik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Ekonomi - 4 yıl önce

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Geçen yıl Aralık ayında döviz kurunda gözlemlediğimiz, piyasa gerçekliğini yansıtmayan fiyat oluşumlarını, kur korumalı mevduat ile bertaraf ettik. Kurdaki dalgalanmaları büyük oranda dengeledik" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Nebati, “Geçen yıl Aralık ayında döviz kurunda gözlemlediğimiz, piyasa gerçekliğini yansıtmayan fiyat oluşumlarını, uygulamaya aldığımız kur korumalı mevduat ile bertaraf ettik. Enflasyonun önemli belirleyicisi olan kurdaki dalgalanmaları büyük oranda dengeledik” dedi.

‘ENFLASYONUN BU RAKAMLARA GELMESİNİN NEDENİ…’

Nebati, şu andaki enflasyonun bu rakamlara gelmesindeki en önemli etkenin ‘beklentiler’ olduğunu söyleyerek “Şimdi hedefimiz enflasyonun ana sebeplerinden biri olan beklentileri düzeltmektir. El ele vererek, birlikte adımlar atarak ve yüreğimizle halledeceğiz” diye konuştu.

“Günlerdir ilgili sektör kuruluşlarıyla bire bir toplantı yapıyoruz. Rakamları önlerine koyuyoruz” diyen Nebati, “Fahiş uygulamalara net olarak karşı durduğumuzu ortaya koyuyor ve net olarak paylaşıyoruz. Bir çabamız var, çabamız enflasyonun Türkiye’nin mutlak surette kontrol altına alınması ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemesidir” diye konuştu.

‘SADECE DEVLETİN ÇÖZEBİLECEĞİ BİR SORUN DEĞİL’

Nebati’nin açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

Tüm dünyada enflasyon rekor seviyelere ulaştı, 2022 yılı bu tartışmalarla geçiyor.

Tüm dünya son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla karşı karşıya. Bazı ülkelerde, örneğin İspanya’da üretici fiyatları negatiflerden yüzde 40’lara erişmiş seviyede.

Enflasyonu sadece devletin çözebileceği bir sorun olarak görmüyoruz. Günlerdir ilgili sektör kuruluşlarıyla bire bir toplantı yapıyoruz. Rakamları önlerine koyuyoruz.

Fahiş uygulamalara net olarak karşı durduğumuzu ortaya koyuyor ve net olarak paylaşıyoruz. Bir çabamız var, çabamız enflasyonun Türkiye’nin mutlak surette kontrol altına alınması ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemesidir. Bunu yapacağız, bizimle birlikte olanlarla yapacağız. Bu işi başaracağız. Yanlış yapanın üstüne de gideceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

Ahlat'taki saraya bakan konutları yapılacak!

2022-05-16 10:18 - Gündem

Hizbullahçıların tamamı serbest bırakıldı!

2022-05-17 10:32 - Gündem

Sedat Peker, SADAT'ın gölge adamını ifşa etti!

2022-05-14 12:27 - Gündem

Sedat Peker'den Deniz Gezmiş paylaşımı

2022-05-16 19:45 - Gündem

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki AKUT'tan atıldı!

2022-05-14 18:10 - Gündem

Ortaylı bu kez 'Suriyelileri göndermek lazım' dedi

2022-05-13 10:54 - Gündem

Zafer Partisi, Memleket Partisi'ni geçti!

2022-05-14 10:18 - Siyaset

Nebati: İzledim ama gözlerimdeki ışıltıyı göremedim!

2022-05-15 07:56 - Gündem

Melis Sezen: Ruhumuz nasıl isterse öyle...

2022-05-13 21:06 - Gündem

Hindistan’dan buğday ithal ettik!

2022-05-12 08:42 - Tarım

İlgili Haberler

GSO Başkanı Ünverdi, Kent Ekonomileri Zirvesi'nde konuştu

00:00 - Ekonomi

Yıldırım: Ya değişimi izlersiniz ya da değişimin bir parçası olursunuz

00:24 - Ekonomi

TOBB Nefes Kredisi yeniden başladı

00:00 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 4,1 milyar dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu Anadolu'dan 902,7 milyon dolarlık ihracat

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Olağanüstü kurultay için toplanan delege imzaları CHP Genel Merkezi'nde

12:32 - Siyaset

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem