?>

Nebati: Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır!

Daha önce “Şimdi uyuyun, 6 ay sonra uyanın. Çok farklı noktalara gideceğiz” diyen Hazine ve Maliye Bakanı, canlı yayında enflasyonun tatlı olduğunu savundu. Nebati, “Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır” dedi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Ekonomi - 3 yıl önce

Daha önce “Şimdi uyuyun, 6 ay sonra uyanın. Çok farklı noktalara gideceğiz” diyen Hazine ve Maliye Bakanı, canlı yayında enflasyonun tatlı olduğunu savundu. Nebati, “Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır” dedi.

Yandaş haber kanalı A Haber canlı yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon hakkında konuşan Nebati’nin sürekli 80’li ve 90’lı yıllarda yaşanan enflasyon üzerinden örnekler vermesi dikkat çekti. Nebati, “Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır. Ama sabit gelirli sıkıntı yaşar. Bu sıkıntıyı bertaraf edecek hükümet ve sayın Cumhurbaşkanımız var.” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİ İYİ HİSEDENLER NE KADAR DEVAM EDECEK DİYE BAKINIYOR”

Nebati şunları söyledi:

Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır. Ama sabit gelirli sıkıntı yaşar. Bu sıkıntıyı bertaraf edecek hükümet ve sayın cumhurbaşkanımız var. Bu kesim desteklemeli. Destekliyoruz. Asgari ücret artırıldı. İkinci yarıda artırıldı. Ciddi destek sağlanmış oldu. Emekli, dul yetim tamamında maaş artışına gidildi.

Bizim 80’lerde – 90’larda yaşadığımız bir travma var: enflasyon. Bunu hisseden bir kesim var. Bu iş ne kadar sürer diye bakınıyor. Temmuz ayındaki artışla kendini iyi hissedenler ne kadar devam edecek diye bakınıyor. Adımlar atıyoruz. 90’lı yıllarda dar gelirliler sıkıntıyla karşı karşıya kaldığında, mesela hasta olduğunda hastaneye gitme şansı yoktu. Ama Türkiye gibi bir yerde dar gelirli hastalandığımda bana sahip çıkan bir devlet var diye biliyor.

“MİLLETİMİZ SABRETMEYE HAZIR”

Biraz sabır dediğimde biz sabretmeye hazırız yeter ki çözün diyorlar. Yaz geldi fiyatlar makul şekilde yürüyor. İnsanlarla şu an iletişimi sürdürüyoruz. Enflasyonla mücadele etmemiz lazım, sürdürülebilir değil. Uzadıkça sıkıntılar artar. Hafif frene bastık bundan sonra belli süre gidip yolumuza devam edeceğiz.

Yabancı bir bakanla konuşuyordum, bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ona “ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10’la çıkamıyorsunuz” dedim.

Haftanın Öne Çıkanları

Adli kontrolle serbest bırakıldı, ifadesi pes dedirtti!

2022-08-03 21:04 - Gündem

Sedat Peker’in eşi 'Gizli çekim' diye paylaştı!

2022-07-30 09:50 - Gündem

Madeni 10 lira, kağıt 500 ve 1000 lira geliyor!

2022-08-01 10:49 - Ekonomi

Astsubay Batuhan Şimşek şehit oldu!

2022-07-29 00:15 - Gündem

Zülal Kalkandelen'e ölümle tehdit!

2022-08-03 16:26 - Gündem

Yemek işi Sedat Peker’in gündeme getirdiği isme gitti!

2022-08-02 10:24 - Gündem

OSB eski Başkanı Durmuş İşsever hayatını kaybetti!

2022-07-29 21:03 - Yerel

Gaziantep'te avukat dehşeti: 1 ölü...

2022-07-29 18:25 - Asayiş

Peker: Karanlıkların lordu yanlış işler yapıyorsun!

2022-07-29 15:54 - Gündem

Sedat Peker'den bomba Ethem Sancak ve Perinçek iddiaları

2022-08-01 17:46 - Gündem

İlgili Haberler

Sigaraya 5 lira zam! En ucuz sigara 95 TL oldu!

09:07 - Ekonomi

Abdullah Kiğılı: Bizi büyük bir felaket bekliyor!

08:25 - Ekonomi

Ünverdi: Konkordato konusunda yanlış hesap var!

00:25 - Ekonomi

Kredi kartında 90 gün kuralına aman dikkat!

10:49 - Ekonomi

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 91 bin TL'ye çıktı!

13:26 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AKP'nin 'Özlem Çerçioğlu' anketi ortaya çıktı!

09:06 - Siyaset

Gaziantep’e şehit ateşi düştü!

08:59 - Gündem

Son dakika... Ünlülerden 8'i pozitif çıktı!

21:55 - Gündem

Karaca Bozgeyik'ten kongreye saatler kala önemli çağrı

21:14 - Siyaset

Özpolat'tan delegeye çağrı: Koltuklar değil, ilkeler kazansın!

20:51 - Siyaset