?>

NCR'den başarılı operasyon...

NCR International Hospital Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Sarı, başarılı bir ameliyata imza attı.

Sağlık - 6 yıl önce

NCR International Hospital Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Sarı, başarılı bir ameliyata imza attı.

İdrarında kanama şikayetiyle gelen 55 yaşındaki hastamızın idrar torbasında 5 cm’lik kanser dokusu teşhis edildi ve ameliyata alınarak tamamen temizlendi.

Başarılı doktorumuz Op Dr. İbrahim Sarı sözlerine şöyle devam etti:

"Vücuttaki asıl görevi idrarı depolamak olan mesane yani idrar kesesi, içi boş idrar ile doldukça esneyebilen bir organdır. Mesane kanseri genellikle mesanenin iç yüzünü döşeyen mukozanın ürotelyal hücrelerinden başlar. Mesane tümörleri kötü huylu veya iyi huylu olabilmektedir. Ancak kanser olmayan iyi huylu mesane tümörleri de görülebilir.

Mesane kanseri belirtileri şu şekildedir; İdrarda kan görülmesi(hematüri): Mesane kanserinde idrarda genellikle sancısız kanama görülür. İdrarda gözle görülebilir kanama olabileceği gibi mikroskop altında görülebilecek tarzda kanama da mümkündür. Kanamalar idrarın tamamında olmayıp kan pıhtıları şeklinde de ortaya çıkabilir. İdrarda görülen kan tümörden başka birçok nedenden kaynaklanabilmektedir.

Böbrek taşı veya enfeksiyon gibi farklı hastalıkların idrarda kan görülmesine neden olabileceği unutulmamalıdır.

Ağrılı idrara çıkmaSık idrara gitmekİdrarda acillik hissiPıhtıya bağlı idrar yaparken zorlanma hatta idrar yapamama gibi rahatsızlıklar mesane kanserinin belirtisi olabilmektedir.

Genellikle 50’li yaşlardan sonra görülmekle birlikte her yaşta ortaya çıkabilen mesane kanseri veya mesanenin iyi huylu tümörlerinin teşhis ve tedavisi Üroloji doktorları tarafından gerçekleştirilmektedir. Mesane kanserinin ve iyi huylu mesane tümörlerinin tedavisinde cerrahi yöntemler de bulunduğu için bu konuda uzmanlaşmış üroloji doktorunun seçilmesi önemlidir."

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmood Coffee Konyaspor'a sponsor oldu

2020-10-17 21:13 - Spor

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

2020-10-18 20:01 - Dünya

HKÜ mezunu genç Kaymakam oldu

2020-10-15 14:28 - Yerel

Dr. Mustafa Çelik, Sanko'da...

2020-10-19 16:50 - Sağlık

CHP Şahinbey'den sert tepki...

2020-10-15 15:42 - Siyaset

Hasan Doğan il yönetimine girecek mi?

2020-10-15 17:52 - Siyaset

Ebe Yasemin Çolak korona kurbanı oldu!

2020-10-17 17:44 - Gündem

Gaziantep'te hırsızlık yağma kamerada

2020-10-16 11:48 - Asayiş

Bahçeli ‘askıda ekmek’ kampanyası başlattı

2020-10-16 14:17 - Siyaset

Ermenistan yine sivillere saldırdı!

2020-10-18 09:21 - Dünya

İlgili Haberler

Skolyoz erken tanıyla kontrol altına alınabilir

00:00 - Sağlık

Sürekli yorgunluğu hafife almayın, altında önemli hastalıklar olabilir!

00:00 - Sağlık

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

00:00 - Sağlık

Katarakt yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu değil, tedavisi mümkün

00:00 - Sağlık

Sıcak havalarda romatizma hastaları nelere dikkat etmeli?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban istifa etti!

19:52 - Siyaset

Madenciler Bakanlık önünde üçüncü kez gözaltına alındı!

19:28 - Gündem

CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan hakkında 'cinsel taciz' iddiası

17:22 - Asayiş

Süleymancılara operasyon: 49 gözaltı, tüm şirketlerine kayyum!

08:53 - Asayiş

Ümit Özdağ: Bu yasa çıkınca şehitleri ailelerine geri verecek misiniz?

00:44 - Siyaset