?>

Narin Güran cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı: İşte cesedini böyle saklamış!

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenini dereye sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın aracının olay günü görüntüleri kamera kayıtlarında yer aldı.

Gündem - 1 yıl önce

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Dava dosyasında, sanık Nevzat Bahtiyar'ın olay günü aracıyla seyir halinde olduğu görüntüler de yer alıyor.

Bir çiftliğe ait güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, Narin Güran'ın cansız bedenini sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın 21 Ağustos'ta saat 15.42 sıralarında Tavşantepe Mahallesi'nden cesedi gizlediği Eğertutmaz Deresi'ne doğru gittiği görülüyor.

Kayıtlarda, yaklaşık 40 dakika sonra Bahtiyar'ın aracıyla buradan ayrıldığı ve 16.23 sıralarında çiftlik evine yakın bir noktadan geçtiği yer alıyor.

38 DAKİKA 11 SANİYE SONRA

Sanık Bahtiyar'ın saat 16.45 sıralarında tekrar Tavşantepe Mahallesi'ne doğru seyir halinde olduğu görülüyor.

İddianamede, "Tavşantepe Mahallesi'nin karşı kısmında bulunan çiftliğe ait kamera açısına Narin'in kaybolduğu gün saat 15.41'de şüpheli bir aracın girdiği ve bu aracın saat 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi'nin yakınında bulunan toprak yolda durduğu belirlendi. Kamera saatine göre 38 dakika 11 saniye sonra Eğertutmaz Deresi civarından ayrıldığı, söz konusu aracın kırmızı renkte olduğu tespit edildi. Kamera kayıtlarının takibinde aracın Nevzat Bahtiyar'ın kullanımında olan araç olduğu açıkça belirlendi." bilgisine yer verilmişti.

Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 Kasım'da görülen davanın ilk duruşmasında sanık Bahtiyar, savunmasında, "Cesedi dereye bıraktıktan sonra baldızımın evine gittim. Bize peynir yapmıştı, onu alıp eve geldim" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine Daran-2 Üs Bölgesinde mevcut olan "Şahingöz" isimli kameranın olay günü 15.00 ile 17.00 saatleri arasında varsa kayıtlarının Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığından istenilmesi için ara karar verdi.

Bunun üzerine jandarma tarafından hazırlanan tutanakta şu ifadeler yer aldı:

"Daran-2 Üs Bölgesinde mevcut olan Gözcü-2 (Keskingöz) elektro-optik sensör sisteminin video kayıt özelliğinin bulunmadığı ve cihazın herhangi bir kayıt cihazına bağlı olmadığı, söz konusu termal kamera ile sadece anlık görüntü izlenilebildiği hususları Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görevli teknik personelden bilgi alınarak tespit edilmiştir."

NARİN KAYBOLDUKTAN SONRA WHATSAPP GRUBU KURMUŞLAR

Dava dosyasında ayrıca Narin Güran kaybolduktan sonra WhatsApp grubu oluşturulduğu, amca Salim ve ağabey Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu bazı aile fertlerinin bu grupta yer aldığına ilişkin bilgiler yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden aralarında amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Salim, Yüksel ve Enes Güran ile Nevzat Bahtiyar hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış, 4 sanık hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince 23 Ekim'de kabul edilmişti.

Sanıkların yargılanmasına 7 Kasım'da başlanmış, 3 gün süren ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 26 Aralık'a ertelenmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Meli Bendeli kimdir? Meli Bendeli kaç yaşında, nereli?

2024-11-20 00:38 - Biyoğrafi

Cinsiyet değiştiren ünlü oyuncu Meli Bendeli isyan etti: 'Keşke her şey bu kadar zor olmasaydı…

2024-11-20 00:38 - Magazin

Barış Arduç'un yeni projesi belli oldu: 'Dehşet Bey' filmiyle izleyiciyle buluşacak

2024-11-24 00:38 - Magazin

Yeşilçam’ın ünlü ismi Samim Meriç hayatını kaybetti

2024-11-24 00:08 - Kültür & Sanat

Nasuh Mahruki tutuklandı... Eşinden ilk açıklama: İlk değil, son da olmayacak

2024-11-20 14:38 - Siyaset

Kar kapıda...'65 yaş üstü kişiler ve kronik hastalar grip aşılarını ihmal etmesin' uyarısı

2024-11-25 11:08 - Sağlık

Dört büyük kulübün toplam yükümlülüğü 47.5 milyar liraya ulaştı

2024-11-23 02:39 - Spor

Simon Banza'dan Muhammed Cham'a büyük övgü!

2024-11-26 00:08 - Spor

Dervişoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'Akşener' yanıtı

2024-11-23 16:39 - Siyaset

Sivas'ta kar yağışı... 35 yerleşim yerine ulaşılamıyor!

2024-11-24 13:08 - Yaşam

İlgili Haberler

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı!

21:38 - Gündem

İBB davasında mahkeme başkanı salonu terk etti, 31. celse görülemedi!

13:52 - Gündem

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset