?>

‘Nar Atölyesi’ hizmete girdi...

Yaptığı çalışmalarla ve projelerle adından sıkça söz ettiren Oğuzeli Belediyesi’nin ‘Nar Atölyesi’ hizmete girdi.

Yerel - 6 yıl önce

Yaptığı çalışmalarla ve projelerle adından sıkça söz ettiren Oğuzeli Belediyesi’nin ‘Nar Atölyesi’ hizmete girdi.

Oğuzeli halkının her şeyin en iyisine layık olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Kurduğumuz Nar İşleme Tesisi Gaziantep’te bir ilk. Yani sadece Oğuzeli’ne değil, Gaziantep’e ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine de hizmet edecek bir tesis” ifadelerini kullandı.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ”

Nar Atölyesi hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Nar İşleme Tesisi hemşerilerimizin uzun yıllardır hayaliydi. Oğuzeli halkının bu hayalini gerçekleştirmek bana nasip oldu. Üretken Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu projemizi GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile ilçemize kazandırdık. Nar, Oğuzeli’nin simgesi. Ama son yıllarda piyasadaki hak ettiği değeri bulamayınca maalesef üreticilerimiz ağaçlarını sökme noktasına geldi. Oğuzeli Belediyesi olarak bunun önüne geçmek için Nar Atölyesi kurduk. Bu sayede üretimden vazgeçmek üzere olan çiftçilerimiz, 1 haftada halledecekleri işlemleri 1 günde halledecekler. Hem zamandan tasarruf etmiş olacaklar hem de nar işleme maliyeti en asgariye indirmiş olacaklar. Ayrıca tesisimizde tamamen organik ev yapımı yöresel ürünlerimiz de hanım kardeşlerimiz tarafından hazırlanıp satışa sunulacak” dedi.

İLAÇ VE KOZMETİK SANAYİSİNDE KULLANILACAK

Nar’ın her derde deva olduğunu belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği içinde nar ve türevlerini ilaç ve kozmetik sanayisinde değerlendireceğiz” dedi.

Nar’ın faydaları hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Kurmuş olduğumuz Nar İşleme Tesisimizde ki makinamız sadece narın suyunu sıkıp bırakmıyor. Kabuğunu ayrı, çekirdeğini ayrı, suyunu ayrı, posasını ayrı veriyor. Buda hepsini ayrı ayrı değerlendirmemiz konusunda bize yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalara göre nar ve türevlerinin kanser, kolesterol, şeker, kalp ve damar gibi birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Nar çekirdeği yağı özellikle cildimizde kırışıklıkları ve yaşlanmayı gidermekte, saçlarımızda canlılık ve saç çıkarıcı etkileri nedeniyle ilaç endüstrisi tarafından önemli miktarda kullanılıyor. Nar kabuğunun içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlıyor. Bu konuda Gaziantep Üniversitesi ile iş birliği içinde çalışıyoruz. İnşallah birlikte güzel sonuçlar alacağız” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İBB, ihalelerinin iptali için dava açtı!

2019-10-21 11:02 - Gündem

İncilay öğretmen kansere yenik düştü

2019-10-20 17:13 - Asayiş

Gaziantep'e yağmur yağdı hayat felç oldu

2019-10-20 23:21 - Asayiş

Mardin'den acı haber: Şehidin var Gaziantep

2019-10-21 10:26 - Asayiş

Tır dorsesindeki sigara zulası polisi bile şaşırttı!

2019-10-22 19:36 - Asayiş

Ağrı'dan acı haber

2019-10-22 18:03 - Asayiş

'İçki içiyor' diye AKP'li Belediyeden atıldı!

2019-10-22 19:06 - Gündem

Pompeo ‘Türkiye’ dememiş

2019-10-21 23:42 - Dünya

Yavru maymunların ismi anketle belirlenecek

2019-10-26 11:03 - Yerel

Gaziantep'te uyuşturucu satışına suçüstü

2019-10-25 22:28 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten kırmızı biber üreticisi için soru önergesi

00:54 - Yerel

GASMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Sanat Akademisi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Türk Eğitim-Sen Gaziantep: Düşük promosyon tekliflerini kabul etmiyoruz!

00:17 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere gitar ve bağlama kursu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

14:39 - Siyaset

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

10:23 - Asayiş

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde 7 şüpheli tutuklandı!

06:54 - Asayiş

Hüseyin Baş: İran'ın dolar hamlesi füzelerden daha etkili oldu

00:56 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten kırmızı biber üreticisi için soru önergesi

00:54 - Yerel