?>

GTB ile TKD iş birliğiyle hayvancılık sektörüne IPARD III destekleri anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğinde, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelere yönelik IPARD III Programı (2021-2027) 12. Başvuru Çağrı Dönemi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Yerel - 2 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğinde, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelere yönelik IPARD III Programı (2021-2027) 12. Başvuru Çağrı Dönemi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

GTB hizmet binasında düzenlenen toplantıda, TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi Sorumlusu Dr. Fırat Karaköy tarafından yatırımcılara sunulan hibe destekleri, başvuru süreçleri ve IPARD III Programı kapsamında hayvancılık sektörüne sağlanan finansman imkânları hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden TKDK Gaziantep Sorumlusu Karaköy, IPARD III Programı'nın 12. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında 30 milyon avro bütçe ayrıldığını belirterek, başvuruların 28 Temmuz-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında kabul edileceğini söyledi.

Karaköy, program kapsamında hayvancılık sektörüne yönelik yapılacak yatırımlarda uygun projelerin %60 ile %70 arasında hibe desteğinden yararlanabileceğini ifade ederek, özellikle süt ve besi hayvancılığı alanında yeni işletme kurulumu ile mevcut işletmelerin modernizasyonuna yönelik yatırımların destek kapsamında bulunduğunu dile getirdi.

Süt ve besi hayvancılığı yatırımlarında 20 bin avro ile 750 bin avro arasında uygun harcama desteği sağlandığını aktaran Karaköy, üretici örgütlerinde hibe oranının %70'e kadar çıktığını, genç yatırımcılar, dağlık alanlarda gerçekleştirilecek yatırımlar ile atık yönetimi ve çevresel sürdürülebilirliği esas alan projelere ise ilave hibe avantajları sunulduğunu kaydetti.

Kırmızı et sektörüne yönelik yatırımlara da değinen Karaköy, kesimhaneler ile et parçalama tesislerinin kurulması veya modernizasyonuna yönelik projelerin desteklendiğini belirterek, bu alanda 30 bin avrodan 3 milyon avroya kadar uygun harcama yapılabileceğini ifade etti.

Başvuru sürecine ilişkin bilgilerde veren Karaköy, desteklerden yararlanmak isteyen yatırımcıların ÇKS veya HKS kayıtlarının bulunması, vadesi geçmiş vergi ve SGK borçlarının olmaması ile mesleki yeterlilik şartlarını taşımaları gerektiğini belirterek, proje hazırlıklarının çağrı takvimine uygun şekilde planlanmasının önemine dikkat çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdal Beşikçioğlu'ndan Kılıçdaroğlu iddialarına yanıt

2026-07-07 10:48 - Gündem

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

2026-07-08 12:15 - Dünya

Özgür Özel'in olası yeni partisi fark atıyor! Kılıçdaroğlu barajı geçemiyor!

2026-07-05 17:24 - Siyaset

İBB davasında Ekrem İmamoğlu salondan çıkarıldı

2026-07-08 15:25 - Gündem

Mahiroğlu butlan yönetiminden gelen tehdit mesajlarını ifşa etti

2026-07-09 13:57 - Gündem

CHP'li Çankaya Belediyesi'ne operasyon: 36 kişiye gözaltı kararı!

2026-07-11 08:17 - Asayiş

Özgür Özel'den Deniz Göktaş'a cezaevinde ziyaret

2026-07-05 11:15 - Gündem

Güneydoğu'dan 121 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı

2026-07-10 00:00 - Ekonomi

CHP'de butlan yönetimi haftalık görevden alma görevini yerine getirdi!

2026-07-10 18:36 - Siyaset

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

2026-07-08 15:08 - Dünya

İlgili Haberler

GTB'de “İhracatta Fiyatlandırma, Maliyet ve Risk Yönetimi Eğitimi” düzenledi

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep'ten, Malazgirt Zaferi çıkarması

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan ev ziyaretleri

00:00 - Yerel

Yılmaz, Malazgirt Zaferi etkinliklerine katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Selimiye ve Mevlana mahallelerine ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

20:19 - Siyaset

Butlan CHP’sinden 49 isime kesin ihraç talebi

20:17 - Siyaset

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem