?>

Yıldırım: 2025 yılının da zorlu olacağı aşikâr!

Gaziantep ihracatındaki düşüş aralık ayında da devam ederek 914 milyon 810 bin dolar olarak gerçekleşti.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep ihracatındaki düşüş aralık ayında da devam ederek 914 milyon 810 bin dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki yıla göre %1,3 düşen aralık ayı ihracatıyla Gaziantep, Ocak-Aralık döneminde 9 milyar 990 milyon 853 bin dolarlık ihracatla yılı kapattı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan aralık ayı ihracat rakamlarına ilişkin bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz 914 milyon 810 bin dolarlık ihracatla 2024 yılında 9 milyar 990 milyon 853 bin dolara ulaştık. Maalesef 10 milyar doların altında kaldık... Bir önceki yıla göre ihracatımız her ne kadar %0,8 düşse de bilinmelidir ki başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen ihracatçı üyelerimiz iyi bir performans göstermiştir. Rekabet gücü zayıflayan, finansmana erişemeyen, maliyet baskısıyla çarkları durmaksızın çalıştıran ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve emektar çalışanlarını yürekten kutluyorum.” dedi.

Yaptığı açıklamada iş dünyası adına 2025 yılının da zorlu geçeceğini, dünya ekonomisinde toparlanmanın da yavaş olacağını vurgulayan Başkan Yıldırım, şöyle devam etti:

“2025 yılının da zorlu olacağı aşikâr… Dünya ekonomisinde toparlanmanın yavaş ve kademeli olacağı öngörülüyor. Türkiye ise ekonomik dengelenme sürecinde zorlu bir yolda ilerleyecek. Bu süreçte, ekonomik politikalarda öngörülebilirliğin artırılması ve yapısal reformların devreye alınması kritik... Enflasyonla mücadele elbette öncelik olacak fakat reel sektörün talepleri de göz ardı edilemez. Üyelerimiz enerji, hammadde, lojistik ve akla gelen her kalemde artan maliyetlerle uğraşırken finansmana erişimde de sorun yaşıyor… Faizlerde her ne kadar düşüş yaşanmış olsa da krediler, yüksek maliyete rağmen ulaşılabilir değil. Umut ediyorum ki 2025 yılında Merkez Bankasının attığı adımı bankalarımız da atar… Biz her zaman olduğu gibi Gaziantep Ticaret Odası olarak üyelerimizin yanında olmaya, onların rekabet gücünü artıracak projeleri hayata geçirmeye, yollarındaki taşları temizlemeye; hep birlikte, daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için çalışmaya devam edeceğiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'e 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

2024-12-31 18:38 - Siyaset

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

Teğmen Ebru Eroğlu'nun savunması ortaya çıktı: 'Atatürk'ün izinden yürüyen...'

2024-12-28 21:09 - Gündem

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter hayatını kaybetti

2024-12-30 00:39 - Dünya

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ne yapsan boş...'

2024-12-27 21:38 - Siyaset

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Dubai Gulfood 2026 kuru meyve ihracatçılarına yoğun ilgi

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Umre'den dönen öğrenci ve aileleri ağırladı

00:00 - Yerel

Şahin, tüp bebek desteğinden yararlanan çifti ziyaret etti

00:00 - Yerel

Gölbucks Konak hizmete açıldı...

00:00 - Yerel

Büyükşehir ve GASKİ'den sağanak yağış için yoğun mesai

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

12:42 - Gündem

Gözaltına alınan Mika Raun'un ifadesi ortaya çıktı

21:26 - Asayiş

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem