?>

Müteahhitten tepki çeken savunma: 'Kaldığım şartlar konforsuz'

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde kentsel dönüşüm sonrası yapılmasına karşın depremde 45 kişiye mezar olan Saitbey Sitesi'nin davasında yargılamaya devam edildi.

Gündem - 2 yıl önce

Yargılamada biri tutuklu altı sanık hakkında "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen davanın altıncı duruşması dün Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkamesinde görüldü.

Sanıkların, kayıp yakınlarının, taraf avukatlarının ve sanıkların getirdiği tanığın hazır bulunduğu duruşma, Pamukkale Üniversitesi'nden istenen yeni bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle kısa sürdü. Duruşmada mevcut savunmasını tekrarlayan tutuklu müteaahhit H.Ç., "Beni suçlayanlar Allah'tan korksun, bu dünyanın ahireti de var" derken basının ve kayıp yakınlarının kendisini hedef yaptığını, 17 milyonluk borcunun 80 milyona ulaştığını ve mağdur olduğunu belirtti.

Savunmasında askerlik anısı anlatması üzerine mahkeme heyeti tarafından 'Anlatılanın dava ile alakası olmadığı' nedeniyle uyarılan H.Ç., konforsuz koşullarda kaldığını belirterek ev hapsi istedi. H.Ç.'nin savunmasına tepki gösteren bir depremzede, "Ben binada kolumu kaybettim. Bize mağduriyetten bahsediyor, ben tek kolumla su içmek istediğimde kapağını açamıyorum" dedi.

Mahkeme, sanıkların mevcut durumunun devamına karar verdi. Sanık tarafının yeni zemin etütü talebi reddedildi. Yedinci duruşma 2 Mayıs Cuma günü görülecek.

"DAHA NE OLMALI?"

Öte yandan soruşturma izni verilmesinin ardından haklarında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen beş kamu personeline yönelik yeni itirazın da reddedildiği ortaya çıktı. Duruşma sonrası Cumhuriyet'e konuşan kayıp yakını Tuba Erdemoğlu, "İtirazımız kopyala yapıştır metinle reddedilmiş. Biz aileler mücadele ederken şunu artık anlamıyoruz: Bu kişilerin yargılanması için buranın ruhsatının olmaması, kaçak yapılması denetlenmemesi, inşaata müdahale edilmemesi, durdurulmaması zaten delil teşkil etmiyor mu? Daha ne olması lazım?" dedi.

"HER ŞEY ORTADA"

Mahkemeye sanıklar tarafından getirilen tanığın çelişkili konuştuğunu belirten kayıp yakını Nevres Akkaya, şunları söyledi:

"Kendisine ezberletilen şeyleri hatırlayamamış gibi bir hali vardı. Sanık savunmasında diğer binalarında bir şey olmadığını belirtti. Ancak o binalarda market binanın altında değil. Kendisi kabul etmese de yalnızca bizim binada 2 bloğun altını komple market yaptığı ve marketin içine boydan boya asma yaptığı için yıkıldı. Duruşmanın uzaması ver defasında aynı şeylerin söylenmesi, elde kesin delil ve kayıtların olmasına karşın bu kadar uzaması bizleri derinden üzüyor. Bir an önce adil yargılamanın yapılmasını ve sanıkların olası kast ile yargılanmasını Türk adaletinden bekliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Yüksek hızlı tren biletleri Ankara-İstanbul güzergahı ne kadar oldu?

2025-01-13 08:08 - Ekonomi

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Nazım Hikmet 123 yaşında

2025-01-15 14:08 - Kültür & Sanat

Setlerden uzak kalmıştı... Oyuncu Gizem Karaca anne oluyor!

2025-01-13 00:08 - Magazin

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Serenay Sarıkaya ifadeye çağrıldı!

2025-01-14 12:38 - Magazin

İlgili Haberler

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

Erdoğan'ın imzasıyla 27 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

06:22 - Gündem

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi