?>

Müsavat Dervişoğlu'nun korumaları ve gazeteciler arasında arbede: Sert müdahale tepki çekti!

Çorum’da partilileriyle buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu’nun korumaları ile basın mensupları arasında arbede çıktı. Salondan çıkartılan basın mensuplarına korumaların sert müdahalesi tepkiye sebep oldu.

Siyaset - 2 yıl önce

İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, Çorum’da dün akşam düzenlenen toplantıda partililer ile buluştu.

Buluşma sırasında protokolü ve katılımcıları görüntülemek isteyen basın mensupları ile Dervişoğlu’nun korumaları arasında tartışma çıktı.

GAZETECİLERE SERT MÜDAHALE

Tartışma sırasında sert bir şekilde uzaklaştırılmaya çalışan basın mensupları duruma tepki gösterdi.

Bunun üzerine salondan çıkartılan basın mensupları ile korumalar arasında arbede çıktı. Arbedeyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da korumalar tarafından izin verilmedi.

HAKARET VE DARP

Gazeteciler, korumaların kendilerine hakaret ederek, darp ettiklerini söyledi.

Yaşanan olayı kınayan bir paylaşım yapan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, "İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Çorum ziyareti esnasında tek amaçları görevlerini yapmak olan Çorum yerel basın mensuplarımızın hakarete uğrayıp darp edildiklerini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Her zaman, her platformda dile getirdiğimiz ve bizim için kıymeti çok büyük olan basın özgürlüğüne karşı yapılan bu kabul edilemez olayı ve buna sebep olanları kınıyor; hakaret ve kötü muameleye maruz kalan tüm basın mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Çorum İl Temsilcisi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Odabaş da korumalar tarafından basın mensuplarına yapılan sert saldırıyı sert bir dille kınadı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada ise gazetecilerin, davetli olarak katıldıkları bir ortamda böylesi bir muameleye maruz kalmalarının asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI’ın Sora'sı ile hazırlanan kısa filmler beğenildi

2024-12-13 00:09 - Teknoloji

Birleşik Metal-İş'ten 'grev yasağı' kararına tepki

2024-12-14 14:09 - Gündem

Kritik maç öncesi... Carlo Ancelotti'den 'Arda Güler' kararı

2024-12-14 22:08 - Spor

MasterChef'te kim elendi? 15 Aralık MasterChef Türkiye'ye hangi yarışmacı veda etti?

2024-12-16 00:09 - Gündem

Salih Güney kimdir, kaç yaşında, nereli? Salih Güney filmleri

2024-12-14 00:39 - Biyoğrafi

Nevşin Mengü hakkında adli kontrol kararı

2024-12-14 17:38 - Gündem

Dürzilik nedir? Dürziler kimlerdir? Dürziler nerede yaşar?

2024-12-15 00:38 - Gündem

Aslıhan Güner büyük konuştuğunu söyledi: 'Asla oyuncuyla evlenmem demiştim'

2024-12-12 00:08 - Magazin

'American Sapığı' (American Psycho) filminin yeni başrolü belli oldu

2024-12-12 00:09 - Magazin

Polisten 50 kilometre kaçan ehliyetsiz sürücüye rekor ceza!

2024-12-11 08:38 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Erdoğan’a: Bu mu senin demokratlığın, bu mu senin cesaretin, bu mu senin gücün?

09:05 - Siyaset

Özgür Özel: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem