?>

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Atatürk’e Kuran okumaya davet ediyorum!

İYİParti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Recep Tayyip Erdoğan’a 10 Kasım çağrısında bulunarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk’ün ruhuna Kuran-ı Kerim okumaya davet ediyorum" dedi.

Siyaset - 9 ay önce

Müsavat Dervişoğlu, Recep Tayyip Erdoğan’a 10 Kasım çağrısında bulunarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk’ün ruhuna Kuran-ı Kerim okumaya davet ediyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin 4. Olağan İl Kongresi kapsamında Balıkesir'de açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, Kocaeli Müftülüğü'nün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla ilçe müftülüklerine gönderdiği Mevlid-i Şerif okutulması talimatı hakkında konuştu.

Kocaeli Müftülüğü'nün Mustafa Kemal Atatürk'ün 87'nci ölüm yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım'da il genelindeki tüm camilerde mevlit okutması, İstanbul Üniversitesi'nde profesör Ahmet Uysal’ı gerdi. Uysal, “Atatürk, İslam'ı bu topraklardan söküp atmaya çalışmışken ve bu tip dini merasimlere karşıyken, Atatürk için mevlit okutmak kimi memnun etmek için?” ifadelerini kullanmıştı.

"HAİNLER TOPLULUĞU VAR BU TÜRKİYE’DE"

Müftünün bu çağrısını eleştirenlere tepki gösteren Dervişoğlu, “Hemen bir kesim ayaklanıyor ‘camiler bizimdir, bizim camilerimizde O’na Fatiha okutturamazsınız’ diyorlar. Düşünebiliyor musunuz Cumhuriyet’i kuran adamın ölüm yıldönümünde Cumhuriyet’in camilerinde Mustafa Kemal Atatürk’e Fatiha okunmasını yasaklamaya kalkışan hainler topluluğu var bu Türkiye’de” dedi.

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a 10 Kasım çağrısı: Hacı Bayram Camii’nde Mustafa Kemal’in ruhuna Kuran-ı Kerim'i Recep Tayyip Erdoğan okusun.https://t.co/Dkd0RwlJY5 pic.twitter.com/O1IkdPRyF6

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) November 8, 2025

ERDOĞAN'A '10 KASIM' ÇAĞRISI

Dervişoğlu, açıklamasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 10 Kasım çağrısında bulunarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk’ün ruhuna Kuran-ı Kerim okumaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun açıklamasını kısmı şu şekilde;

“Mustafa Kemal’in koltuğunda şu anda oturan, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hakaret onun koltuğuna yapılmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilirken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı'na da büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın kıraata ne kadar hakim olduğunu ve Kuran-ı Kerim’i usulü erkanıyla nasıl güzel okuduğunu iyi bilirim. Bu millet Mustafa Kemal’e dua okurken Hacı Bayram Cami’nde olacağım ikindi namazının öncesinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk’ün ruhuna Kuran-ı Kerim okumaya davet ediyorum"

Haftanın Öne Çıkanları

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

2025-11-03 14:52 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin CHP'nin banka hesaplarına erişim istedi!

2025-11-06 15:12 - Siyaset

Türkiye'nin Colani kararı Resmi Gazete'de...

2025-11-08 12:15 - Dünya

Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz: Biz, Kemalizm’in kara belasıyız!

2025-11-03 14:42 - Gündem

Son Dakika... Futbolda bahis operasyonu: 21 kişiye gözaltı kararı...

2025-11-07 08:12 - Asayiş

Özgür Özel, Başsavcı Akın Gürlek'e yarına kadar süre verdi!

2025-11-04 14:39 - Siyaset

Tayfun Kahraman'ın yeniden yargılanma talebi reddedildi

2025-11-06 13:18 - Gündem

Kahkaha pozlu fotoğraf ödülsüz kalmadı!

2025-11-03 16:13 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğluna yurtdışına çıkış yasağı!

2025-11-04 21:56 - Gündem

Özgür Özel'den gazetecilere operasyona tepki: Korkağa karşı cesur olan kazanır!

2025-11-06 11:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset

Gaziantep'te MHP'ye katılım töreni

00:01 - Siyaset

Ümit Özdağ: Bu gazilerden neden bu kadar korkuyorsunuz?

13:01 - Siyaset

Başkan Kılıç'tan Oğuzeli ve Karkamış ziyareti

00:00 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı

19:35 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset

Yaşananlara isyan eden gazi köprüye çıktı!

15:57 - Gündem

Ümit Özdağ: Bu gazilerden neden bu kadar korkuyorsunuz?

13:01 - Siyaset

Melih Meriç'i bıçaklayan Seydi Ahmet Keleş ve oğlu Hakan Keleş tutuklandı

11:54 - Asayiş

Gazilerin Güvenpark'taki eylemine şafak baskını

08:34 - Asayiş