?>

Murat Üzümcü’den Aşure Günü mesajı

Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, Aşure Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Yerel - 1 yıl önce

Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, Aşure Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek Aşure Günü dolayısıyla açıklama yapan Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü,“Muharrem ayı vesilesiyle, bu topraklarda derin bir iz bırakan Kerbela hadisesini, Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının hak ve adalet uğruna gösterdiği destansı direnişi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Muharrem, sadece bir hicri ay değil; adaletin, kardeşliğin ve vicdanın çağrısıdır. Bu çağrıyı en yakıcı şekilde hissedenlerden biri de bu ülkenin barış, adalet ve ahlak mirasını taşıyan Alevi yurttaşlarımızdır”.

Ayrıca Muharrem ayının birlik, adalet ve kardeşlik değerleriyle hatırlanması gerektiğini vurguladı. İl Başkanı Murat Üzümcü, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da sergilediği adalet ve ahlak mücadelesine atıfta bulunarak, “Bu mücadele yalnızca bir inanç grubunun değil, tüm insanlığın ortak vicdanıdır” dedi.

Açıklamasında Alevi yurttaşlara da özel bir parantez açan İl Başkanı Murat Üzümcü, “Alevi canlarımız asırlardır bu topraklara kardeşlik tohumu eken, vicdan ve adalet duygusunu diri tutan asli unsurlardandır” diyerek Anahtar Parti’nin bu konudaki kararlılığını şu sözlerle dile getirdi:

“Cemevlerinin hükümetçe desteklenmesinin yerinde olduğunu ve daha fazla desteğin de mümkün olduğunu ifade ederek, Alevi inanç ve kültürünün kamusal alanda görünür kılınması ve tüm yurttaşlarımızın eşit haklara kavuşması için desteğimiz sürecek.”

Muharrem orucunun yalnızca fiziksel bir açlık olmadığını, aynı zamanda zulme karşı bir direniş, vicdanı canlı tutan bir öğreti olduğunu kaydeden Murat Üzümcü, “Bilhassa Türk Milleti için Aşure bize gösteriyor ki farklı tatlar, bir araya geldiğinde en anlamlı birliktelikleri oluşturabilir. Tıpkı bu ülkenin renkleri gibi, acıyı bal eyleyerek bu matem bize has bir çözüm yoludur” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Murat Üzümcü, açıklamasının sonunda “Muharrem ayı, birlikte yaşamanın, acıları paylaşmanın ve barışı büyütmenin vesilesi olsun” diyerek, tüm Alevi yurttaşların oruçlarını, dualarını ve lokmalarını saygıyla selamladıklarını belirtti.

Anahtar Parti Gaziantep  İl Başkanı Murat Üzümcü’den Aşure Günü Mesajı

5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek Aşure Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, Kerbela’yı, Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının adalet uğruna verdiği onurlu mücadeleyi rahmetle andıklarını belirtti.

“Muharrem ayı, yalnızca bir inanç takvimi değil; kardeşlik, vicdan ve adaletin çağrısıdır” diyen İl Başkanı Murat Üzümcü Alevi yurttaşların bu topraklarda asırlardır vicdanı ve kardeşliği diri tuttuğunu vurguladı.

Cemevlerine destek konusundaki hassasiyetlerini yineleyen Murat Üzümcü,Aşure’nin bu milletin farklı renklerini bir arada tutan ortak vicdanı simgelediğini ifade ederek, tüm Alevi canların oruçlarını ve lokmalarını saygıyla selamladığını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

2025-06-22 14:37 - Siyaset

'En seksi Türk kadını' seçilmişti! Bikinili pozuna yorum yağdı

2025-06-24 08:27 - Magazin

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

80 yaşındaki milyarder, 38 yaşındaki karısıyla evlilik yıl dönümünü kutladı

2025-06-26 00:22 - Magazin

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan 'mutlak butlan' açıklaması: 'Kayyuma mı bırakayım?'

2025-06-24 11:52 - Siyaset

İsmail Saymaz'dan flaş Kılıçdaroğlu iddiası

2025-06-25 13:36 - Siyaset

Bahar Candan ve Dilan Polat'ın 'helva' paylaşımına tepki yağdı

2025-06-23 09:51 - Magazin

İlgili Haberler

Yeni tramvayların renklerini Gaziantepliler belirleyecek...

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de iki yeni tesis için protokol

00:00 - Yerel

Kadooğlu: Atamızın izinde, üretim ve ihracatın hizmetindeyiz...

00:00 - Yerel

Seyrantepe Mahallesi'nde asfalt çalışmaları sürüyor

00:00 - Yerel

Evlilik Okulu Projesi yeni mezunlarını verdi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

İBB'den çiftçilere kışlık sebze fidesi

00:32 - Tarım

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset