?>

Muayene sırası beklerken kalp krizi geçirdi!

Mersin’de bir vatandaş muayene için gittiği hastanede sıra beklerken kalp krizi geçirip yere düştü. Doktorların müdahalesi ile kalp masajı yapılan hasta, daha sonra anjiyo işlemi uygulanarak hayata döndürüldü.

Asayiş - 1 yıl önce

Mersin’in Silifke ilçesinde Ayhan Hayta isimli vatandaş rahatsızlanınca Silifke Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği’ne başvurdu. Hayta, muayene için sıra beklerken fenalaşıp yere düştü. Yerde yatan adama ilk önce doktorlar kalp masajı yaptı. Kalp masajı sonrası müşahede altına alınan Hayta’nın iki damarının tıkalı olduğu anlaşılarak acil anjiyoya alındı. Kardiyoloji Uzmanı Doktor Erkan Uğuz, hastanın poliklinikte sıra alıp muayene sırasını beklerken şiddetli göğüs ağrısı geçirdiğini kaydederek, “Bu sırada bilinç kaybı olmuş. Kardiyoloji uzman arkadaşlarımız birkaç dakika kalp masajı yapmış hastaya müdahale etmişler. Sonra hastamızı acil müşahede altına aldık. Kalp krizi olduğunu düşünerek acil bir anjiyografi planladık. Anjiyografide baypas olan hastamızın baypas damarlarından iki tanesi tıkalıydı. Bir tanesi yüzde 99 tıkalıydı. Kriz geçirdiği bu damara balon ve stent işlemi yaptık. Hastamız sağlığına kavuştu” dedi. Hastanede muayene için sıra beklediğini belirten Ayhan Hayta, “Hastaneye geldim. Kardiyoloji polikliniğinde sıra beklerken kriz geldi düştüm. Ama doktorlar beni hayata döndürdüler. Doktorlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Dört ayda 120 hastaya anjiyo ile şifa verdiklerine belirten Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ali Güngör de, “Yaklaşık dört ay önce kurmuş olduğumuz anjiyo laboratuvarından şimdiye kadar gerek ilçemiz gerekse komşu ilçelerimizden 120 hastaya şifa verdik. Kalp krizi gibi dakikaların önemli olduğu vakalara erken müdahale imkanı sağlayarak hastalarımızın hayata dönmesine yardımcı olduk” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Destici: Instagram veya Facebook, kendilerine çekidüzen vermek zorundadır

2024-08-04 19:08 - Siyaset

Bedirhan Şener kimdir? Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener kaç yaşında?

2024-08-01 00:08 - Gündem

Ebrar Karakurt’tan Ak trol Furkan Bölükbaşı’na: Arkadaşlar kim bu lavuk?

2024-08-06 23:39 - Gündem

Erdoğan Instagram engelini eleştirenlere 'ev zencisi' tanımını kullandı. Peki 'ev zencisi' nedir?

2024-08-06 03:09 - Siyaset

Korkunç olay: Tarlada uyuyan çocuğu öldürdü!

2024-08-06 23:08 - Asayiş

10 Ağustos’ta açılması planlanan Çukurova Havalimanı'na vatandaştan tepki: Hem Mersin hem Adana’ya uzak

2024-08-01 05:39 - Ekonomi

Instagram neden açılmıyor? Instagram çöktü mü? Türkiye'de Instagram yasaklandı mı?

2024-08-02 09:39 - Gündem

İmamoğlu: İBB’nin SGK’ya tek kuruş borcu yok!

2024-08-03 18:34 - Siyaset

TRT Spor'da olay gönderme: 'Karakter sandalye üzerine çıkarak...'

2024-08-04 13:38 - Gündem

Instagram, Erdoğan'a kapanmamış: Cuma mesajı önce paylaşıldı, sonra 40 dakika içinde silindi!

2024-08-02 11:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Güllü'nün kızı ve arkadaşı yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı!

22:37 - Asayiş

Mehmet Akif Ersoy ve beraberindeki 3 kişi tutuklandı!

00:46 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada bir polis şehit oldu!

11:00 - Asayiş

Yolcu otobüsü TIR'a çarptı; 7 ölü

11:35 - Asayiş

Günün Manşetleri

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset