?>

Morg ve defin hizmetlerinde tedbir!

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, morg ve defin hizmetlerine yönelik alınacak önlemleri belirledi.

Gündem - 6 yıl önce

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce belirlenen tedbirlere göre, morg görevlileri ve cenaze sorumlusu, ölen kişinin olası/kesin Kovid-19 tanısı konusunda bilgilendirilecek

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, morg ve defin hizmetlerine yönelik alınacak önlemleri belirledi. Söz konusu tedbirlere ilişkin yazı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve 81 il valiliğine gönderildi.

Yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yeni koronavirüs hastalığı (Kovid-19) ile ilgili Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda bazı kararlar alındığı belirtildi.

Buna göre, morg görevlileri ve cenaze sorumlusu, ölen kişinin olası/kesin Kovid-19 tanısı konusunda bilgilendirilecek.

Gasilhane çalışanları eldiven, N95/FFP2 maske, gözlük/yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanacak. Kullanılan kişisel korunma malzemeleri tıbbi atık kutusuna atılacak. Yıkama alanının yoğun sekresyonlar ile kontamine olması nedeniyle 1/10 çamaşır suyu veya klor tabletle (ürün önerisi ile) dezenfekte edilecek.

Morg ve gasilhane çalışanlarına standart enfeksiyondan korunma ve kontrol önlemleri ile solunum sekresyonlarıyla temas önlemleri konusunda eğitim verilecek.

El hijyeni gibi kişisel hijyenin önemi vurgulanacak. Birimde kullanılacak olan, maske, eldiven, koruyucu giysi, gözlük, alkol bazlı el antiseptiği ihtiyacı hastane yönetimi tarafından karşılanacak.

Evde ölüm olması durumunda, defin işlemleri mevzuat gereği devam edecek. Cenazelerin ceset torbasıyla alınıp naklinin gerçekleştirilmesi sağlanacak. Cenazenin kabre yerleştirilmesi sırasında eldiven kullanılacak.

Kesin vakalarda defin, ceset torbasıyla yapılacak

Olası/kesin Kovid-19 vakalarının ölümü halinde ceset torbasıyla defin yapılacak. Cenaze kabre yerleştirildikten sonra standart defin işlemleri uygulanacak.

 !#**h21060**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te genç öğretmenin ölümü yasa boğdu

2020-03-17 19:48 - Yerel

Haluk Levent mağdur ailelere sahip çıktı

2020-03-19 09:42 - Gündem

Pınar Fidan serbest bırakıldı!..

2020-03-19 21:07 - Gündem

Suriye'den acı haber: 2 asker şehit

2020-03-19 17:45 - Asayiş

Sağlık çalışanlarına ulaşım ücretsiz

2020-03-19 18:52 - Gündem

Karantinadan kaçış girişimi!..

2020-03-17 10:27 - Gündem

AKP'li 'Yeliz'den çocuk tavsiyesi!..

2020-03-17 20:39 - Gündem

Gaziantep'te Corona vakası var mı?

2020-03-19 16:11 - Gündem

Gaziantep'te yıldırım düştü!..

2020-03-18 21:28 - Asayiş

Gaziantep otogar kavşağında kaza: 20 yaralı

2020-03-17 22:34 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı!

21:38 - Gündem

İBB davasında mahkeme başkanı salonu terk etti, 31. celse görülemedi!

13:52 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'nin kurultay davası 1 Temmuz'a ertelendi

20:03 - Gündem

Öztürkmen: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmelidir

00:51 - Yerel

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset