?>

Milli Merkez Hareketi'nden Kılıçdaroğlu'na destek kararı

Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığını yaptığı Milli Merkez Hareketi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

Gündem - 3 yıl önce

Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığını yaptığı Milli Merkez Hareketi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

TBMM eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk’un başkanlığını yaptığı, Milli Merkez; Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldığını duyurdu.

Milli Merkez Hareketi, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesine yönelik kararımızı, değerli kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine saygılarımızla sunarız” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

“Sağ-sol demeden, köken-mezhep ayırmadan, demokratik bir Kuvayı Milliye anlayışı ile bir araya gelen partiler üstü, Milli Merkez Hareketi olarak, 14 Mayıs seçimlerine yönelik tutumumuzu saygıdeğer kamuoyu ile paylaşmayı bir ödev sayıyoruz.

Milli Merkez, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine ve kurucu Ata’sına gönülden bağlıdır.

Tam ve eksiksiz bir demokrasinin, kuvvetler ayrılığının, partizanlık ve yolsuzlukla mücadelenin ve hukuk devletinin bugünkü gibi giderek otoriter bir tek adam rejimine dönüşen anti-demokratik bir sistemde mümkün olmadığı ve olamayacağı açıkça görülmektedir.

Bu nedenle, çoğulcu demokratik parlamenter rejime dönülmesi, yolsuzluklarla ve partizanlıkla mücadele edilmesi, hukuk devletinin ve kuvvetler ayrılığının yeniden tesisinin temini için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesinin doğru ve gerekli olduğu kanaatindeyiz.

Anayasamızın başlangıç hükümlerinde yer alan, Cumhuriyetimizin değişmez ve değiştirilemez kurucu değerleri ile tam ve eksiksiz bir demokrasinin, ulusça hepimizin sahip çıkmamız, kararlılıkla destek olmamız gereken temel ilkeler olduğuna inanıyoruz.

Bu ilkesel yaklaşım çerçevesinde, siyasi parti ve/veya ittifaklardan tamamen ‘bağımsız’ olarak; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesine yönelik kararımızı, değerli kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine saygılarımızla sunarız.”

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum Valisi'nin Erkam Yıldırım'lı fotoğrafı yeniden gündemde

2023-05-08 09:46 - Gündem

Üç fidan idam edilmelerinin 51. yılında anılıyor...

2023-05-06 09:15 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İletişim Başkanlığı bir hacker grubu ile anlaştı

2023-05-05 22:27 - Gündem

AKP mührü vurulmuş pusulalar çıktı!

2023-05-05 13:36 - Gündem

Selda Bağcan'dan Muharrem İnce'ye çağrı

2023-05-09 09:43 - Gündem

Erdoğan’dan, 4 hükümlüye af kararı

2023-05-03 12:30 - Gündem

Şahinbey Belediyesi bisiklet dağıtmaya devam ediyor

2023-05-02 21:00 - Yerel

İmamoğlu: Taş yağıyor, polisler seyrediyor...

2023-05-07 20:01 - Gündem

Sergen Yalçın şampiyon olunca Sedat Peker'i aramış!

2023-05-03 12:06 - Gündem

Akşener'den Erdoğan’a: 1 milyar dolar kimin cebine girdi?

2023-05-06 20:52 - Siyaset

İlgili Haberler

YAŞ kararları açıklandı: 63 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

15:09 - Gündem

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeni Partili Meriç, cezaevlerindeki kötü koşulları meclis gündemine taşıdı

17:52 - Siyaset

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

YENİ Parti'ye 5 günde 113.678 kişi 240 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Cem Küçük soruşturmasında Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya gözaltına alındı

18:43 - Asayiş