?>

Milli Eğitim’den CHP'li Belediye’ye karne engeli: Dondurma dağıtımı yasaklandı

Güzelbahçe Belediyesi’nin karne hediyesi dağıtımına İlçe Milli Eğitim engel oldu. Başkan Günay, ’Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemezler’ dedi.

Gündem - 6 ay önce

İzmir'deki Güzelbahçe Belediyesi tarafından, eğitim-öğretim yılının son gününde öğrencilere karne hediyesi olarak verilmek istenen dondurma ve hamburger kartlarının dağıtımı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatı ile engellendiği öğrenildi.

Güzelbahçe Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde bazı okullarda dondurma ve hamburger kartı dağıtımı gerçekleştirildiği, ancak öğleden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtımın durdurulduğu bildirildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün burada biz öğrencilerimize dondurma ve hamburgerlerini dağıtacaktık. Ama engellediler. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemezler. Güzelbahçe‘de bugün öğretim yılının son günü olduğundan çocuklarımızın karne sevincine bir sevinçte biz katalım dedik. Güzelbahçe Belediyesi olarak bugün çocuklara dondurma ve birer tane hamburger ve içecek kartı dağıtıyorduk. Ama bugün İlçe Milli Eğitim‘den gelen talimatla yasaklandı. Okul içine bizi almıyorlar.”

Dağıtımın okul bahçesi yerine okul önünde sürdürüldüğünü belirten Başkan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de okulun şu an kapısının önünde çocukların çıkmasını bekliyoruz. Çocuklarımıza dondurmalarını, hamburgerlerini ve içeceklerini okulun kapısının önünde vereceğiz. Ne yaparsa yapsınlar bizi engelleyemez. Bu çocuklarımıza gereken hediyeyi, gereken ihtiyaçlarını her zaman karşıladık, bugün de karşılamaya devam edeceğiz. Biz burada bekliyoruz, çocuklar da içeride bizi bekliyorlar. Tören biter bitmez çocuklarla buluşacağız.”

Sabah saatlerinde Yelki Mahallesi’ndeki okullardan dağıtıma başladıklarını hatırlatan Günay, “Sabah Yelki’deki okullardan başladık, dağıtmaya başladık. Daha sonra Milli Eğitim talimat vermiş, içeri almıyorlar. Biz de şaşırmıyoruz. Ama burada yine dağıtacağız. Her türlü engellemelere karşı bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

2025-06-18 16:08 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

İstanbul'da skandal görüntü: Pendik’te bir erkek, köpeğe tecavüz etti!

2025-06-21 00:08 - Asayiş

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

2025-06-15 00:00 - Tarım

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

2025-06-18 00:38 - Tarım

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Nur Sürer’e Rusya’dan En İyi Kadın Oyuncu ödülü!

2025-06-15 00:08 - Magazin

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

İlgili Haberler

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem

Şehzadeler Belediyesinin yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

18:26 - Gündem

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

00:38 - Gündem

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan, YSK Başkanı Ahmet Yener'i kabul etti

08:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Saadettin Saran ifadeye çağrıldı! Evinde arama yapılıyor...

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem

Şehzadeler Belediyesinin yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

18:26 - Gündem

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

13:12 - Asayiş