?>

'Millet İttifakı ve HDP giremez' afişine suç duyurusu

Sakarya Akyazı'daki Topağaç Mahallesi’nde bir benzin istasyonuna asılan pankartta Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ve HDP için ‘giremez’ ifadeleri yer aldı. Muhtar 'gurur duyuyorum' dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Sakarya Akyazı'daki Topağaç Mahallesi’nde bir benzin istasyonuna asılan pankartta Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ve HDP için ‘giremez’ ifadeleri yer aldı. Muhtar 'gurur duyuyorum' dedi.

14 Mayıs'a sayılı günler kala seçim propagandaları başlarken Sakarya Akyazı’da bir mahalle girişine asılan afiş gündem oldu. 

Mahalleli tarafından asıldığı öne sürülen afişte hurdacının yanında Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ve HDP yazıldı. Tepki toplayan afişte "1982 Anayasası'na 'Hayır' oyu veren demokrasi olan Topağaç Mahallemize, Hurdacı, HDP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti giremez” ifadeleri yer aldı.

Akyazı Topağaç Mahallesi Muhtarı İsmail Başer sosyal medya hesabından afişin fotoğrafı ile “Mahallem halkıyla gurur duyuyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

6 PARTİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Gündem olan afişin ardından DEVA Partisi Akyazı İlçe Başkanı Erkan Çoruhlu sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Bu tabela Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı asılmıştır. Bu tabela ülkemizin başka bir yerinde asılsa bölücülük anlamını taşır dolayısıyla bu tabela bölücü PKK ile aynı hedefe hizmet eder. Bu tabela ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırıdır. Bu tabela demokrasiye hukuk devletine aykırı 12 Eylül darbesiyle aynı anlamı taşır. Bu tabelada halkı galeyana getirmek kin ve nefret suçu içermektedir. Dolayısıyla bu tabelanın muhatabı Sakarya Valiliğidir. Akyazı Kaymakamlığı’dır, güvenlik kuvvetleridir, emniyet güçleridir, gerisi hikayedir” sözleriyle tepki gösterdi.

6 siyasi partinin Akyazı ilçe başkanları da açıklama yaptıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. 

Haftanın Öne Çıkanları

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Fatih Altaylı'nın yazısına HÜDA PAR'ın talebiyle engel!

2023-03-31 16:58 - Gündem

Mustafa Edip İzol, temayül yoklamasında gönüllere taht kurdu

2023-03-28 20:36 - Siyaset

Öykü Serter'den Muharrem İnce'ye çok sert tepki

2023-03-28 09:31 - Magazin

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Muharrem İnce'ye kötü haber!

2023-03-31 11:53 - Siyaset

Memleket Partisi'nde istifa depremi

2023-03-30 20:45 - Siyaset

Müjdat Gezen'den Muharrem İnce'ye açık mektup

2023-03-29 11:19 - Magazin

Kenan Doğulu'dan AKP'nin "Yaparım Bilirsin" paylaşımına tepki

2023-03-28 14:40 - Magazin

İrfan Değirmenci, TİP'den milletvekili adayı oldu

2023-03-30 22:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Muhittin Böcek anjiyo oldu

01:09 - Gündem

Son Dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: Yeni HSK üyeleri belli oldu

00:39 - Gündem

İmamoğlu'ndan 'İstanbul'un Fethi' paylaşımı

23:39 - Gündem

Rektörden öğrencilere açık tehdit! 'Eylem yapmaya gelene...'

22:38 - Gündem

Tutuklu gençler için 30 Mayıs’ta Silivri’ye çağrı: ‘Çocuklarımız için adalet istiyoruz’

22:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek anjiyo oldu

01:09 - Gündem

Dervişoğlu ‘cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünüyor musunuz’ sorusunu yanıtladı

00:38 - Siyaset

Rektörden öğrencilere açık tehdit! 'Eylem yapmaya gelene...'

22:38 - Gündem

Tutuklu gençler için 30 Mayıs’ta Silivri’ye çağrı: ‘Çocuklarımız için adalet istiyoruz’

22:08 - Gündem

Arif Kocabıyık bir ayda üçüncü kez tutuklandı!

21:06 - Gündem