?>

Millet İttifakı 8 puan fark attı!..

"Hangi İttifaka daha yakınsınız?" sorusunun sorulduğu anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark yüzde 8 oldu.

Siyaset - 4 yıl önce

Metropoll Araştırma, Eylül ayı anket sonuçlarını açıkladı. "Hangi İttifaka daha yakınsınız?" sorusunun sorulduğu anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark yüzde 8 oldu.

Metropoll Araştırma, eylül ayında yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İttifaklarla ilgili anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti. Ankete göre Cumhur ve Millet İttifakları arasındaki puan farkı yüzde 8 oldu.

Araştırmada katılımcılara "Hangi ittifaka daha yakınsınız?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 44'ü Millet İttifakı'na, yüzde 38'i Cumhur İttifakı'na yakın olduğunu söyledi. "İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 5, "Cumhur'u tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 2.6 olarak hesaplandı.

ARADAKİ FARK YÜZDE 8

Böylece Millet İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 48.7, Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı ise yüzde 40.8 oldu. Millet İttifakı bu oranla yıl başından beri en yüksek oy oranını yakalamış oldu.

PARTİLERE GÖRE DAĞILIM

İttifak sorusuna yanıt verenlerin partilere göre dağılımı da hesaplandı. 'Bu pazar seçim olsa AK Parti'ye oy veririm' diyenlerin yüzde 5.6'sı Millet İttifakı'na yakın olduğunu söyledi.

CHP'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılardan yüzde 5.4'ü kendilerini Cumhur İttifakı'na yakın gördüğünü ifade etti. İYİ Partililerden kendilerini Cumhur İttifakı'na yakın gördüklerini söyleyenlerin oranı yüzde 3.2 olarak hesaplandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Son anket AKP'de panik yaratacak!

2021-10-09 16:59 - Siyaset

O IŞİD'linin Türkiye'de üç şirketi varmış!

2021-10-10 12:18 - Gündem

AKP'li Metiner'den Erdoğan'a 'kibir' eleştirisi...

2021-10-08 08:45 - Gündem

Kredileri ödemeyen Demirören Pandora'dan çıktı!

2021-10-07 22:42 - Gündem

Flaş iddia: Demirören'in borç yapılandırması 2 milyar dolara çıktı!

2021-10-05 11:52 - Gündem

Suriye'de iki özel harekat polisimiz şehit oldu!

2021-10-10 19:55 - Gündem

Demirören, şahsi borçları için de kredi istemiş!

2021-10-11 17:52 - Gündem

Başarır'dan Soylu'ya Afgan baronu sorusu!

2021-10-08 13:21 - Gündem

İmamoğlu aday olursa fark yüzde 20’yi geçecek!

2021-10-09 15:28 - Siyaset

Fırat Kalkanı Harekatı'ndan acı haber geldi!

2021-10-07 16:16 - Gündem

İlgili Haberler

Son seçimleri bilen anket şirketi son anketi açıkladı...

09:36 - Siyaset

Özgür Özel: Bu ülkeyi korkmayanlar kurdu, korkmayanlar kurtaracak!

21:26 - Siyaset

Özgür Özel: Allah'ın korkağı, madem birinci partisin gel!

20:31 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep Teşkilatı, Liderlik Akademisi’nde buluştu

00:00 - Siyaset

Özgür Özel miting tartışmalarına son noktayı koydu: Çağrı yaptı

17:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar'dan 'yeni operasyon' sinyali

10:25 - Gündem

Yiğit Bulut hastaneye kaldırıldı, durumu ağır!

09:49 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı!

22:46 - Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'e ziyaret

20:09 - Gündem

Özgür Özel miting tartışmalarına son noktayı koydu: Çağrı yaptı

17:09 - Siyaset