?>

'Meydanın ortasında askıya ekmek asıyorlar'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kırşehir İl Kongresi’nde konuştu.

Siyaset - 5 yıl önce

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kırşehir İl Kongresi’nde konuştu. Sözlerine partisinin Genel Merkez üyeleriyle birlikte üç gün boyunca yaptığı değerlendirme toplantısının oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak başlayan Babacan şunları söyledi:

Hükûmete yine ortaklar, yine ekonomik kriz var

‘Askıda ekmek’ kampanyasını başlatan ortak, ekonomi ne zaman kötü olsa hükûmet ortağı. Hatırlayın üçlü koalisyon döneminde yaşanan ve yakın tarihimizin en büyük ekonomik krizinde neler yaşanmıştı. Milli gelirin üçte biri kaybedilmiş, gecelik faizler %7500’leri görmüştü. Yıllık enflasyon %70’leri geçmişti. Yine becerememişlerdi de Dünya Bankası’ndan bir başkan yardımcısını ekonominin başına getirmişlerdi. Borcun faizini ödeyebilmek için dahi dış borca muhtaç duruma düşmüşlerdi.

Meydanın ortasında askıya ekmek asıyorlar

Geçen gün grup toplantısında öfkeyle bize sataşıp partimizi ve beni kast ederek “siyasi fosil” demiş. Bize ve bana dedi. “Siyasi fosil” diye… Neyse.. Türkiye’nin en yeni siyasi hareketine, sahiplerinin gençler olduğu bir partiye siyasi fosil denir mi hiç?

İşinize geldiği zaman iktidarmış gibi davranıyorsunuz, “astığım astık, kestiğim kestik” diyorsunuz. İşinize gelmediği zaman sanki hiç sorumluluğunuz yokmuş gibi mağdur şapkanızı takıp ekmeği asıyorsunuz. Hem de meydanın ortasında askıya asıyorsunuz. Ülkenin içine düştüğü durumdan sonuna kadar siz de sorumlusunuz.

Ekonomi yönetiminde bizim başımız dik

Ben ve arkadaşlarım boş aldığımız hazineyi dolu teslim ettik. Bizim hesabımız ortada, başımız dik. Şu andaki hükûmet ne yaptı? Hazineyi tüketti, kasa boş. Ülke borç batağında. Doğmamış çocuklarımıza kadar borçlandırdılar memleketi. Soruyorum onlara: Vicdanınız sızlamadan nasıl çarçur ediyorsunuz bu milletin kaynaklarını? Har vurup harman savururken hiç mi durup düşünmüyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Tarımda ithalata bağımlı hale geldik

Mazota, gübreye, ilaca, tohuma, zam üstüne zam yapılıyor. Ama örneğin süt alım fiyatı bir yıldır sabit tutuluyor. Litresi 2 lira 30 kuruş. Dolar arttıkça girdi fiyatları artıyor. Hani dolara bakmıyorlardı. Ama çiftçimiz bakıyor.

Tarım ve hayvancılığı değil geliştirmek, mevcudu dahi muhafaza edemiyorlar. İthalata bağımlı hale geldik. 2003 yılında tarımsal ürünlerin ithalat ve ihracatı neredeyse birbirine yakın iken, 2019 yılında 5,4 milyar dolar ihracata karşın, 9,4 milyar dolar ithalat yapıldı. Yani 4 milyar dolarlık mal, ürün dışarıdan satın alındı, açığımız oluştu.

Hukuk değil, cezaevi inşa ediyorlar

Kırşehir’de halen devam eden cezaevi inşaatına harcanan para 270 milyon TL. Bu kaynak tarım ve hayvancılığa yönlenseydi, ya da esnafımıza destek için harcansaydı, Kırşehir için çok daha yararlı olurdu. Ama yatırımı cezaevine yapıyorlar. İstihdam değil, demokrasi değil, hukuk değil cezaevi inşa ediyorlar.

 !#**h25487**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Yıllar önce FETÖ tehlikesini böyle anlatmıştı!

2020-10-21 10:11 - Gündem

Mahmood Coffee Konyaspor'a sponsor oldu

2020-10-17 21:13 - Spor

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

2020-10-18 20:01 - Dünya

Kaymakam Uçar, vatandaşın takdirini topluyor

2020-10-21 15:33 - Yerel

Dr. Mustafa Çelik, Sanko'da...

2020-10-19 16:50 - Sağlık

Cambridge sınavları GKV'de yapılacak

2020-10-23 17:01 - Eğitim

Ermenistan ordusu Serdar Ortaç’ı öldürdü!

2020-10-22 10:41 - Dünya

Ebe Yasemin Çolak korona kurbanı oldu!

2020-10-17 17:44 - Gündem

Müebbetle yargılandı, beraat etti!..

2020-10-20 21:58 - Asayiş

Ermenistan yine sivillere saldırdı!

2020-10-18 09:21 - Dünya

İlgili Haberler

Özgür Özel: Bu ülkeyi korkmayanlar kurdu, korkmayanlar kurtaracak!

21:26 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Allah'ın korkağı, madem birinci partisin gel!

20:31 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep Teşkilatı, Liderlik Akademisi’nde buluştu

00:00 - Siyaset

Özgür Özel miting tartışmalarına son noktayı koydu: Çağrı yaptı

17:09 - Siyaset

CHP PM yarın olağanüstü toplanacak

17:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı!

22:46 - Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'e ziyaret

20:09 - Gündem

Özgür Özel miting tartışmalarına son noktayı koydu: Çağrı yaptı

17:09 - Siyaset

CHP PM yarın olağanüstü toplanacak

17:08 - Siyaset

Erdoğan'a göre birinci parti AKP... Anket sonucu ortaya koydu: Yurttaş aynı düşünmüyor!

15:08 - Gündem