?>

Mesleki ve Teknik Liseler kilit rol oynuyor

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Yerel - 5 yıl önce

 

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından inşa ettirilerek 2014 yılında eğitime kazandırılan GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, yürütülen çalışmalar ve eğitimde uygulanan metotlarla ilgili okul müdürü Ömer Açar’dan bilgi alarak okulda incelemeler yaptı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Seyrantepe semtinde inşa ettirilerek 2014 yılında eğitime kazandırılan ve 2015 yılında dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından da resmi açılışı gerçekleştirilen 40 derslikli GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemeler yapan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, mesleki eğitimin nitelikli insan gücü yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Okul Müdürü Ömer Açar’dan okulun açıldığı günden bu yana kurum bünyesinde faaliyet gösteren bölümlerle ilgili bilgiler alarak, okul binasında incelemeler yapan Başkan Kileci yaptığı değerlendirmede; “Mesleki ve teknik liselerimize olan ilgiyi artırmak zorundayız. Öğrencilerimizin, tercihlerde bu liseleri son sıralara bıraktığını görüyoruz. Oysa bu liseler, üretimimizin ve ihracatımızın altyapısını oluşturan nitelikli ara eleman dediğimiz, mesleki ve teknik donanıma sahip bir insan kaynağı oluşturması bakımından hayati önemdedir. Tabii bu kurumlarımızı, içinde bulunduğumuz şartlara ve yeni oluşan meslek gruplarına uygun hale getirmek ve uygulanan müfredatı bu çerçevede güncellemek zorundayız. Aksi halde verilecek eğitimin pratik anlamda bir karşılığını göremeyiz.” ifadelerinde bulundu.

GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel kuruluş amacına değinen Kileci; “Birliklerimiz tarafından inşası tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışlanan bu okulun kuruluş amacı, ihracatımıza nitelikli iş gücü için kaynak oluşturulmasını sağlamak ve mezun olan gençlerimizi bu alanda istihdam etmekti. Okulumuz inşa edilirken gerekli bütün fiziki koşullar oluşturulmuş, ihtiyaç duyulan alanlarla ilgili birimler ve bölümler inşa ettirilmiş, Bölgemizin en önemli mesleki eğitim kurumlarından birisi haline getirilmiştir. Bundan sonraki süreçte de, okulumuzun zamanın gerektirdiği donanımlarla eğitim öğretime devam edebilmesi için okul idaresiyle karşılıklı görüş alışverişi içerisinde çalışmalarımızı sürdürecek; Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak eğitim kalitesinin artırılması için gereken tüm desteği vereceğiz.” dedi.  

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Nevşin Mengü tecavüz tehditli mesajları yayımladı

2020-08-20 15:56 - Gündem

Ünlü iş insanının evinde şüpheli ölüm!

2020-08-22 09:25 - Asayiş

Cumhuriyet Mitingleri'nden iktidar destekçiliğine...

2020-08-24 18:24 - Gündem

İğrenç adam! Köpeğe tecavüz ederken...

2020-08-24 11:24 - Asayiş

Fatih Portakal Fox TV'yi bıraktı iddiası!..

2020-08-23 22:40 - Gündem

Metin Külünk'ün adamları dernek bastı!

2020-08-23 10:51 - Gündem

Giresun şehitlerinin kimliği belli oldu

2020-08-23 14:10 - Gündem

Medical Park Gaziantep’ten bir ilk daha…

2020-08-22 10:22 - Sağlık

"Boğuluyorum" diyerek intihar etti!..

2020-08-20 19:07 - Asayiş

1000 daireli AKP'li gündem oldu!

2020-08-24 13:57 - Gündem

İlgili Haberler

Güçyetmez: Bilimden ve teknikten uzaklaşmak, geleceğimizi karartıyor

00:16 - Yerel

Ünlü şef ve yazarlar GastroANTEP'te buluştu

00:00 - Yerel

Dünya Halı Modası’nın kalbi Gaziantep’te atacak...

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 'Bilim Kaşifleri' eserlerini sergiledi

00:00 - Yerel

Şahinbey, Aba Güreşi Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kayyum Gürsel Tekin sözlerini geri aldı

19:37 - Gündem

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Karşımızda CHP'liler değil, iktidarın aparatları var!

15:53 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin yine CHP'nin eski İl Başkanlığı binasında

14:13 - Gündem

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

13:20 - Siyaset

CHP gençlik kolları polis barikatlarını yıktı

16:51 - Gündem