?>

Meriç’ten Bilfen tepkisi: Eğitim ticari bir kalem değildir

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Bilfen Gaziantep Okulları’nın 2025–2026 eğitim öğretim yılı sonunda faaliyetlerini sonlandırma kararına sert tepki gösterdi.

Yerel - 2 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Bilfen Gaziantep Okulları’nın 2025–2026 eğitim öğretim yılı sonunda faaliyetlerini sonlandırma kararına sert tepki gösterdi. Kararın kamuoyuna yansımasının ardından öğrenci ve velilerin belirsizlik yaşadığını belirten Meriç, eğitim kurumlarının sıradan ticari işletmeler gibi değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

Eğitim Bir Gecede Kapatılacak Bir Alan Değildir

Eğitimin, mali gerekçelerle ani ve plansız kararlarla yönetilemeyeceğini ifade eden Meriç, “Elbette eğitim kurumları ekonomik sürdürülebilirliği gözeten yapılardır. Ancak onları diğer işletmelerden ayıran en temel unsur, taşıdıkları toplumsal sorumluluktur. Bir okulun önceliği her koşulda öğrencileridir. Bu sorumluluk, finansal gerekçeler ileri sürülerek ortadan kaldırılamaz” dedi.

Öğrenciyi Yok Sayan Hiçbir Karar Meşru Değildir

Alınan kararların doğrudan çocukların ve gençlerin geleceğini etkilediğine dikkat çeken Meriç, “Burada söz konusu olan yalnızca bir kurumun kapanması değil; çocukların emeği, ailelerin güveni ve gençlerin geleceğidir. Öğrenciyi merkeze almayan hiçbir yaklaşım kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Şeffaflık ve Çözüm Odaklı Süreç Vurgusu

Sürecin kamuoyundan gizli yürütülmemesi gerektiğini belirten Meriç, eğitim kurumlarının karşılaştıkları zorluklar ne olursa olsun öğrencileri mağdur etmeyecek çözümler üretmek zorunda olduğunu vurguladı. Meriç, “Eğitim ticari bir kalem değildir. Bu süreç; şeffaflık, açık iletişim ve çözüm odaklı bir anlayışla yönetilmelidir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

TFF'nin eski başkan vekili ve 3 kişi serbest bırakıldı!

2025-12-25 12:06 - Spor

Ali Koç'tan Sadettin Saran'a destek açıklaması

2025-12-24 21:27 - Spor

TFF'den Bursaspor'a 'Leyla Zana' cezası

2025-12-23 08:08 - Spor

Futbolda bahis soruşturması: Erden Timur ve 29 kişi hakkında gözaltı kararı

2025-12-26 08:17 - Spor

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Hayırlı olmasını diliyorum

2025-12-24 14:58 - Siyaset

Öcalan fetva verdi, 'Demokratik İslam'a çağırdı!

2025-12-26 07:17 - Gündem

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

2025-12-23 13:22 - Ekonomi

Gazeteci Barış Terkoğlu 'Adli kontrol' ile serbest bırakıldı!

2025-12-25 16:34 - Gündem

Özgür Özel, Silivri'de Erdoğan'a seslendi: Hadi gel bir Kasımpaşalılık yap!

2025-12-24 12:49 - Siyaset

AİHM'den flaş 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

2025-12-26 13:42 - Gündem

İlgili Haberler

GABDER’de Demir, güven tazeledi!

00:00 - Yerel

RE-SEED projesi GSO'da konuşuldu

00:07 - Yerel

Şahinbey'li güreşçilerden büyük başarı

00:00 - Yerel

Yılmaz, öğrencilerin maç davetini geri çevirmedi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'e Avrupa'dan yönetişim ödülü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

20:22 - Gündem

CHP'li Murat Emir: Akın Gürlek'in yemini tutanaklara geçilmedi

18:02 - Siyaset

Zeydan Karalar hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

17:46 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

14:59 - Gündem

CHP'li Yavuzyılmaz: Geçiş ücreti 365 TL'ye çıkabilir!

08:14 - Gündem