?>

Meriç’ten AKP’ye: Bir yeri yaparken diğerini yıkıyorsunuz!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Şahinbey Belediyesi’nin köylerin yaşam alanının ortasına taş ocağı yapma girişimine sert tepki göstererek, “AKP iktidarı, çiftçiyi bitirme projesine yerel yönetimleri de ortak ediyor. Ama buna asla izin vermeyeceğiz. Köylümüzün yanındayız!” dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Şahinbey Belediyesi’nin köylerin yaşam alanının ortasına taş ocağı yapma girişimine sert tepki göstererek, “AKP iktidarı, çiftçiyi bitirme projesine yerel yönetimleri de ortak ediyor. Ama buna asla izin vermeyeceğiz. Köylümüzün yanındayız!” dedi.

"BU NASIL HİZMET ANLAYIŞI?"

Meriç, Şahinbey Belediyesi’nin çimento şantiyesi kurma girişiminin inşaat sektörü açısından olumlu görünse de, köylülerin yaşam alanlarını yok etmenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Meriç, “Köylüler, taş ocağının yapılacağı bölgedeki tarımın biteceğini ve birçok yaşamsal sorun oluşacağını dile getirdi. Cerit Yeniyapan ve Acaroba köyleri arasında açılması planlanan taş ocağına karşı köylülerin sesine kulak verilmiyor. AKP, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla halkın tepkisine rağmen projede ısrar ediyor,” diyerek AKP’nin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

"GAZİANTEP’E İHANET EDİYORSUNUZ"

Gaziantep’in zaten hava kirliliği konusunda alarm veren bir şehir olduğuna dikkat çeken Meriç, “Bu bölge, Gaziantep’in en temiz havasına sahipti. Ancak son yıllarda yapılan maden arama çalışmaları bölgeye büyük zarar verdi. Şimdi de köylülerin tarım yaptığı, yaşadığı alanlara taş ocağı açılması gündemde. Bu bir skandaldır. Gaziantep’in geleceğini yok ediyorsunuz!” diyerek, çevre felaketine davetiye çıkarıldığını vurguladı.

"TARIM ARAZİLERİ YOK OLUYOR, FARKINDA MISINIZ?"

Gaziantep’te tarım arazilerinin kontrolsüz projeler yüzünden hızla yok olduğuna da dikkat çeken Meriç, “Dünya tarımı desteklerken, AKP’nin çiftçiyi göçe zorlamasını nasıl açıklayacağız? Tarım arazileri hızla yok oluyor, üretim bitiyor. AKP, köylüye ‘ya köyünü terk et ya da yok ol’ diyor!” şeklinde konuştu.

Melih Meriç, mağdur olan köylülerin yanında olduğunu ve sorunun çözümü için mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

2024'te en çok hangi akıllı telefon markaları tercih edildi?

2024-10-16 03:09 - Teknoloji

Akın Akınözü temmuz ayında kaybettiği annesi Özlem Akınözü'nü doğum gününde andı

2024-10-14 05:08 - Magazin

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik, hayatını kaybetti!

2024-10-17 21:09 - Magazin

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

2024-10-15 14:08 - Siyaset

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Kadını öldürdü, intihar etti!

2024-10-13 11:39 - Asayiş

Uraz Kaygılaroğlu'nun başrolünde olduğu Aşık Shakespeare oyunun biletleri satışta

2024-10-17 00:08 - Magazin

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset