?>

Merdan Yanardağ'dan Erdoğan'a yanıt...

Gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım" ifadeleriyle kendisini hedef almasına ilişkin açıklama yaptı.

Siyaset - 3 yıl önce

Merdan Yanardağ'dan Erdoğan'a yanıt

Gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım" ifadeleriyle kendisini hedef almasına ilişkin açıklama yaptı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Merdan Yanardağ, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hedef alan sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Yanardağ, "Gerçekler tehdit ve baskıyla değiştirilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da düzenlenen 22. Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısının ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Merdan Yanardağ’ı, Osmanlı üzerinden yaptıkları değerlendirmeler nedeniyle hedef alan Erdoğan, "Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"Osmanlı bir milletin değil, bir ailenin adıdır" diyen Yanardağ, şunları söyledi: "Osmanlı bütün milletin, Türk ulusunun ecdadı yerine konulamaz. Hakaret yok, bilemsel tarih tartışması var. Bu konuda Atatürk'ün sözleri ve TBMM'nin Vahdettin hakkındaki kararları açıktır. Gerçekler tehdit ve baskıyla değiştirilemez."

Yanardağ açıklamasına şöyle devam etti:

"1- M. Kemal Atatürk, Nutuk'da şöyle diyor: "Osmanoğulları, Türk Milletinin hakimiyet ve saltanatına zorla el koymuşlardı (vaziülyed olmuşlardı). Bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdir. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek... "

2- Atatürk, Nutuk'da şöyle diyor: "... hakimiyet ve saltanatını isyan ederek bilfiil eline almış bulunuyor. Mevzubahis olan, millette hakimiyet ve saltanatını bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız meseslesi değildir. Mesele zaten emrivaki olmuş bir hakikatti ifadeden ibarettir."

3- Mustafa Kemal Atatürk, Son Osmanlı Padişahı Vahdettin'i ve Damat Ferit iktidarını ise çok ağır bir dille, kanıtlarını ortaya koyarak eleştiriyor. Ona "hain" ve "sefil" diyor. Mustafa Kemal'i mi yargılayacaksınız?"

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'e tehdit videosu çeken Cenk Çelik öldürüldü!

2022-09-17 19:49 - Gündem

CHP'li Öztrak: Kenan Evren ne yaptıysa aynını Erdoğan yapıyor

2022-09-12 17:42 - Siyaset

Sedat Peker'den Cenk Çelik cinayeti ile ilgili açıklama

2022-09-17 21:36 - Gündem

Prof. Akarsu, asistanlara baskı yapmadığı için istifa ettirildi!

2022-09-17 17:48 - Gündem

Sedat Peker'in evine silahlı saldırı: 1 ağır yaralı...

2022-09-14 11:45 - Gündem

Erk Acarer: Diplomatik bir kriz geliyor!

2022-09-17 10:38 - Gündem

TikTok şeyhi özel jetle Ayasofya'ya namaza geldi!

2022-09-13 12:07 - Gündem

SADAT kurucusu Adnan Oktar hayranı çıktı!

2022-09-15 09:08 - Gündem

Bir acı haber daha: Şehit sayımız 4'e çıktı!

2022-09-11 23:36 - Gündem

Melih Gökçek, bu kez de savaş oyununu gerçek sandı!

2022-09-17 09:43 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Erdoğan'a sert 'ahtapot' yanıtı

22:32 - Siyaset

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın yeniden adaylığını açıkladı!

18:40 - Siyaset

Dervişoğlu: Terörsüz Türkiye, müzakereyle değil hukukla sağlanır

18:30 - Siyaset

Özgür Özel: Milletin gönlünde beraat etmiş İmamoğlu'nu iftiralarla mahkum edemezsin!

18:46 - Siyaset

CHP, 48 yıl sonra Ecevit'in oy oranını yakaladı!

18:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hatay'da sağanak ve dolu su baskınlarına neden oldu

01:38 - Gündem

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na şok protesto!

23:53 - Spor

Türkiye Kupası'nda şampiyon Galatasaray

23:14 - Spor

Erdoğan AKP'ye katılan vekili tanımadı: Hangi partiden?

18:41 - Siyaset

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın yeniden adaylığını açıkladı!

18:40 - Siyaset