?>

Menemenlik konserve tarifi... Enfes menemenlik domates konservesi!

Kış aylarında da enfes menemen tarifleri hazırlayabilmek için konserve hazırlayabilirsiniz. İşte enfes menemenlik konserve tarifi!

Yaşam - 10 ay önce

Kış aylarında yazın taptaze domates ve biber lezzetini sofralarınıza taşımak istemez misiniz? Menemenlik konserve, bu lezzetleri yıl boyunca elinizin altında bulundurmanın en pratik yollarından biri. Hazırlaması son derece kolay olan bu tarifle, menemen yapımını hızlı ve zahmetsiz hale getirebilirsiniz. Domatesin ve biberin en taze olduğu dönemde hazırlayacağınız konservelerle, kışın ortasında bile yazın ferahlığını hissedeceksiniz. İşte mutfağınızda her zaman bulunması gereken menemenlik konserve tarifi!

MALZEMELER

3 kg domates

4-5 adet yeşil biber (isteğe bağlı olarak acı veya tatlı)

1 baş sarımsak (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Cam kavanozlar (500 ml'lik yaklaşık 6-7 kavanoz)

HAZIRLIK

Domateslerin kabuklarını kolayca soyabilmek için alt taraflarına artı şeklinde küçük kesikler atın. Ardından, domatesleri kaynar suya 30-40 saniye kadar daldırın ve hemen buzlu suya çıkarın. Bu yöntemle domateslerin kabukları kolayca soyulacaktır. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Yeşil biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak küçük halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin (isteğe bağlı).

Geniş bir tencereye doğradığınız domatesleri ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Domatesler suyunu salıp kaynamaya başladığında doğranmış biberleri, sarımsakları, tuzu, ve şekeri ekleyin. Karışımı karıştırarak 15-20 dakika, domatesler iyice suyunu çekip koyulaşana kadar pişirin.

Domates karışımı hazır olduğunda ocaktan alın ve temiz cam kavanozlara sıcak sıcak doldurun. Kavanozların ağzında 1 cm kadar boşluk kalmasına dikkat edin. Kavanozun üstüne zeytinyağı ekleyin. Bu, hem lezzet katacak hem de konservenin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Kavanozları doldurduktan hemen sonra temiz, kuru kapaklarla sıkıca kapatın. Kapakların vakumlanabilmesi için kavanozları ters çevirin ve bu şekilde 10-15 dakika kadar bekletin.

Haftanın Öne Çıkanları

2 gündür kayıp olan Narin’in son görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-23 17:08 - Gündem

Kayıp Narin’in evinin yakınında kan lekeleri bulundu!

2024-08-25 20:31 - Gündem

Üniversitede İkinci Yılım filminin konusu ne? Üniversitede İkinci Yılım filminin oyuncuları kim?

2024-08-28 08:09 - Magazin

Ümraniye’de fabrikada yangın : 100 işçi tahliye edildi

2024-08-26 09:38 - Asayiş

Narin'i arama çalışmaları 6. gününde: 11 bin dönüm alan tarandı, 130 kişinin ifadesi alındı

2024-08-26 20:20 - Asayiş

Başkan Yılmaz'dan Antepfıstığına önemli çözüm önerisi

2024-08-28 19:24 - Yerel

Önce paylaşıldı sonra silindi: İşte ‘kovboy şapkalı’ TCMB Başkanı…

2024-08-27 19:09 - Gündem

Özgür Özel’den ‘ayrımcılık’ mesajı: ‘Dilara da Dilruba da bizimdir’

2024-08-28 23:08 - Siyaset

Erdoğan'dan, CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası

2024-08-26 13:09 - Siyaset

Depremzedeye parayla çadır veren Kızılay şimdi de taşınmazları elden çıkarıyor

2024-08-25 05:39 - Gündem

İlgili Haberler

Rastgele görüntülü sohbet — ciddi ilişkiler için bir partner bulmak isteyenler için modern bir çözüm

00:00 - Yaşam

'Kayıp Lenin' bulundu: 32 yıldır aranan heykel Düzce Akçakoca'da sergileniyor

00:00 - Yaşam

Beynimiz duruyor mu, durduğunda neler oluyor?

00:00 - Yaşam

Evrenin sonu nasıl olacak? Büyük donma mı, büyük çöküş mü?

00:00 - Yaşam

Doğal afet riskleri için özel haritalar

00:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

CHP'nin düzenlediği yürüyüşe polis müdahale etti!

20:09 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in koltuğunu devralmıştı: İmamoğlu'ndan Manisa'nın yeni başkanına mesaj

18:09 - Gündem

Bakan Tekin'den, CHP'nin 'ahlaki çöküş' sorusuna yanıt

17:38 - Siyaset

Zayıflaması dikkat çekmişti: Ümit Özdağ verdiği kiloyu açıkladı

16:38 - Gündem

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

16:08 - Gündem