?>

Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ila yüzde 35 arasında zam yapıldı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ila yüzde 35 arasında zam yapıldı. 3600 ek gösterge konusu da toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" çerçevesinde yürüttüğü ekonomi politikalarının etkileri Türkiye'ye yeniden kriz olarak yansıdı. 

Erdoğan'ın faiz açıklamalarının ardından Merkez Bankası'nın 3 ayda 400 baz politika puanı indirimi gerçekleştirmesiyle dolar/TL kuru durdurulamayan bir yükseliş içerisine girdi. Doların artmasıyla birlikte kısa sürede temel gıdalar başta olmak üzere piyasadaki neredeyse bütün üreünlerin fiyatı arttı.

Enflasyondaki artış ile birlikte maaşların erimesi hızlanırken asgari ücret ve memur maaşının artması üzerine taleplerin sesi yükseldi. Ülke genelinde sendikalarda örgütlü olan emekçiler protestolara ve iş bırakma eylemlerine başladı. 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAM ORANI BELLİ OLDU

Çalışma Bakanlığı, memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez.

Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Danaburnu...

2021-12-06 11:34 - Tarım

Yeni Bakanın Gülen ile fotoğrafı gündem oldu!

2021-12-02 09:37 - Gündem

İlyas Salman vasiyetini açıkladı...

2021-12-03 15:09 - Gündem

Hayırsever Mahsum Altunkaya'ya teşekkür...

2021-12-04 11:24 - Yerel

CHP'den Mersin'de tarihi miting...

2021-12-04 13:17 - Siyaset

Sigaraya zam geldi mi?

2021-12-06 10:29 - Ekonomi

Bebeğini döven cani baba tutuklandı!

2021-11-30 13:30 - Gündem

Kaplan ailesi 24 derslikli okul yaptıracak...

2021-12-02 23:25 - Yerel

CHP seçim startını Mersin’den verdi!

2021-12-04 13:38 - Siyaset

AKP'li Mahir Ünal'a Kahramanmaraş’ta şok!

2021-12-04 09:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

CHP’li Meriç, Nurdağı’ndaki meteoroloji istasyonu eksikliğini Meclis gündemine taşıdı

00:59 - Siyaset

Anahtar Parti Yavuzeli’nde sahaya indi

00:01 - Siyaset

Fatma Şahin projelerini kamuoyuyla paylaştı

00:00 - Yerel