?>

Mehmet Şimşek, Erdoğan'a sitem etmiş!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesi kararını duyurmuştu.

Ekonomi - 2 yıl önce

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesi kararını duyurmuştu. Kulislerden gelen bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan'ın bu kararına sitem etti.

Gazeteci Nuray Babacan, bugün köşesinde dikkat çeken bir kulis bilgisine yer verdi. Babacan'ın aktardığına göre çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesi kararına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sitem etti.

"İktidar partisi, yerel seçim hazırlıkları, ekonomik kriz ve dış politikada kontrol edilemeyen gelişmelerle baş etmeye çalışırken, bütün bunların parti içinde ilginç yansımaları oluyor" diyen Babacan, "Bütçe açığını kapatmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emeklilere ikramiye konusunda sitem ettiği ortaya çıktı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da üç saat süren seçim toplantısı yaptığı anlatılıyor. AKP kulislerinde yok yok anlayacağınız" diye yazdı.

Babacan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

ŞİMŞEK’İN SİTEMİ

Emekli ikramiyesinden başlarsak, tam bir krize dönen ikramiye ödemesi, çalışan emeklileri dışında tuttuğu için vatandaşların tepkisine çekmişti. AKP seçim öncesinde taban baskısıyla tüm emeklilere ikramiye ödemek zorunda kaldı. Emeklilere yapılacak düzenlemeler için ocak ayının beklenmesi gerektiğine inanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir kez daha yenildi.

BÜTÇE AÇIĞI SORUNU

Şimşek’in bütçe açığını kapatmak için bir süre önce yaptığı vergi düzenlemesini kastederek, “Biz 30 milyar lira gelir elde etmek için bu kadar vergiyi niye koyduk o zaman” dediği öğrenildi. Yerel seçim amaçlı çıkışlar ekonomi yönetimini rahatsız ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

İmamoğlu ve Akşener arasında aylar sonra gelen görüşme

2023-11-24 13:26 - Siyaset

Terim'in adı, Seçil Erzan'ın evindeki belgelerden çıktı!

2023-11-25 09:53 - Magazin

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı!

2023-11-24 17:01 - Gündem

Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine 5 ayrı suçtan soruşturma!

2023-11-30 15:49 - Magazin

Burcu Köksal'dan CHP'ye sataşan Osman Gökçek'e yanıt

2023-11-28 19:10 - Siyaset

İlgili Haberler

En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu

11:46 - Ekonomi

Yıldırım: Ticaretin de, sınır ötesi e-ticaretin de kuralları olmalıdır

00:05 - Ekonomi

Memur ve emekli zam oranı belli oldu

11:16 - Ekonomi

TÜİK'e göre, aralık ayında enflasyon yüzde 0.89 oldu!

10:59 - Ekonomi

Yıldırım: Gaziantep üretimden ve ihracattan vazgeçmedi!

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'li Ahmet Akın, AKP iddiasına noktayı koydu!

12:05 - Siyaset

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!

12:03 - Asayiş

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Çalık mesajı...

07:56 - Gündem

Tügva'nın Gençlig'ni Hacıosmanoğlu ve Montella tanıttı!

07:41 - Spor

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya