?>

Medical Point Hastanesi'nde “Biyopsi ve THUFLEP Kursu”

Medical Point Gaziantep Hastanesi, prostat kanseri teşhisinde devrim niteliğinde bir yöntem olan robotik transperineal prostat füzyon biyopsi ve Endoskopik Prostat Enükleasyonu (THUFLEP) kursunu başarıyla gerçekleştirdi.

Sağlık - 1 yıl önce

Medical Point Gaziantep Hastanesi, prostat kanseri teşhisinde devrim niteliğinde bir yöntem olan robotik transperineal prostat füzyon biyopsi ve Endoskopik Prostat Enükleasyonu (THUFLEP) kursunu başarıyla gerçekleştirdi.

Proje sorumluları Prof. Dr. Sakıp Erturhan ve Doç. Dr. Mehmet Solakhan’ın öncülüğünde düzenlenen etkinlik, çevre illerden gelen alanında uzman doktorların katılımıyla büyük ilgi gördü.

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir ve erken teşhis hayati bir öneme sahiptir. Robotik transperineal biyopsi, geleneksel yöntemlere göre daha az invaziv olması, komplikasyon oranlarının düşüklüğü ve hastaların iyileşme sürecinin hızlanması gibi avantajlar sunmaktadır. Bu kurs, modern yaklaşımın detaylarını ve uygulama tekniklerini katılımcılara aktarmayı amaçlamıştır.

Eğitim programında katılımcılar, robotik sistemin kullanımı hakkında kapsamlı bilgi edindiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla desteklenen program, doktorlara yeni teknolojiye dair derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırdı.

Doç. Dr. Mehmet Solakhan, Amacımız, prostat kanseri teşhisinde en ileri teknikleri kullanarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak. Bu tür eğitimlerle, ülkemizdeki tıbbi uygulamaların kalitesini artırmayı hedefliyoruz.' dedi. Öte yandan, kanser olmayan normal prostat büyümesi durumunda ilaçların etkili olmadığı hastalarda prostat ameliyatı yapılmaktadır. Bu ameliyatın birçok çeşidi bulunmaktadır. Kurs kapsamında, en son teknolojik yöntem olan Thulium fiber lazerle iki prostat ameliyatı gerçekleştirildi. Bu yöntemle prostat tamamen temizlenmekte, hiçbir doku bırakılmamakta, hasta daha hızlı iyileşmekte ve kanama miktarı diğer ameliyatlara göre çok daha az olmaktadır.

Doç. Dr. Mehmet Solakhan, Medical Point Gaziantep Hastanesi, sağlık alanındaki yenilikleri takip ederek hastalarına en iyi tedavi yöntemlerini sunmayı amaçlıyor. Robotik cerrahi ve minimal invaziv yöntemlerin yaygınlaştırılması, hastane bünyesindeki uzman ekibin sürekli eğitimleriyle mümkün hale geliyor. Gelecekte benzer eğitim programlarının devam etmesi planlanıyor.” şeklinde konuştu.

Bu tür kurslar, hem ülke genelinde hem de uluslararası düzeyde tıbbi uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlayarak Türkiye’nin sağlık alanında önde gelen ülkelerden biri olmasına destek olmaktadır. Gaziantep, bu tür etkinliklerle tıpta inovasyonun merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Kızıl Goncalar yeni sezon ne zaman başlıyor? Kızıl Goncalar yarın akşam yeni bölüm yayımlanacak mı?

2024-09-29 00:08 - Magazin

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Nejat İşler'in yeni filmi 'Meraklı Adamın 10 Günü'nün yayımlanma tarihi belli oldu

2024-09-30 01:39 - Magazin

'Survivor' sorusu Nagihan Karadere'yi çıldırttı

2024-09-29 22:38 - Magazin

Yeni keşfedilen gezegen Dünya'nın 8 milyar yıl sonraki haline benziyor

2024-09-28 00:39 - Teknoloji

İlgili Haberler

Hatem Hastanesi'ndan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Sağlık

Hayrullah Kubba'dan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Sağlık

Diyetisyen Başkülekçi’den önemli uyarılar

00:00 - Sağlık

Prof. Dr. Mehmet Duru uyardı: Acil servislerde bu vakalara dikkat!

00:00 - Sağlık

Hayrullah Kubba'dan Tıp Bayramı mesajı

10:14 - Sağlık

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem