?>

Mecliste gerginlik: Milletvekilleri sandalyelerini yaktı!

Arnavutluk Meclisinde düzenlenen oturumda yaşanan arbede ve gerginliğin ardından muhalefet milletvekilleri, meclis binası dışında sandalyelerini ateşe verdi.

Dünya - 2 yıl önce

Gerginlik, ilk olarak genel kurul salonunda yapılan oturum esnasında ana muhalefet partisi Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) milletvekillerinin, PD Milletvekili Ervin Salianji'nin hapis cezası almasına tepki göstererek kürsüye çıkışları engellemesiyle başladı.

Salonda bulunan bazı teçhizata da zarar veren muhalefet milletvekilleri, Meclis Başkanı Elisa Spiropali'ye yabancı madde fırlattı.

Genel kurul salonundaki arbede ve gerginliğin ardından, muhalefetteki milletvekilleri, oturdukları sandalyelerden bazılarını meclis binası dışarısına çıkararak ateşe verdi.

Yaşananların ardından Meclis Başkanı Spiropali oturumu yarıda kesti.

Bu arada, muhalefet milletvekilleri daha önce, PD Milletvekili Salianji'nin, mahkumiyetinin ardından milletvekilliği görevinin düşmesi nedeniyle, meclis oturumunu engelleyeceklerini bildirmişti.

PD, Temyiz Mahkemesinin kararının adil olmadığını ve siyasi olduğunu savunurken, milletvekilleri eylemlerini sürdüreceğini bildirdi.

Meclis Başkanı Spiropali de yayımladığı bir mesajda, vatandaşlardan alınan güvenin ağırlığıyla üzerlerinde oturulan sandalyelere saygı duyulması gerektiğine dikkati çekerek, "Bunların yakılması vatandaşlara, hukuka ve demokratik devletin kurumlarına karşı en aşırı saygı eksikliğinin kanıtıdır" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Salianji, birkaç yıl önce dönemin Arnavutluk İçişleri Bakanı Fatmir Xhafaj'ın akrabalarının uyuşturucu kaçakçılığı olayına karıştığını iddia eden sahte bir ses kaydı yayınlamakla suçlanmıştı.

Başkent Tiran'daki Temyiz Mahkemesi 26 Eylül 2024'te Salianji'nin "sahte ihbar" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararı onamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Kızıl Goncalar yeni sezon ne zaman başlıyor? Kızıl Goncalar yarın akşam yeni bölüm yayımlanacak mı?

2024-09-29 00:08 - Magazin

Nejat İşler'in yeni filmi 'Meraklı Adamın 10 Günü'nün yayımlanma tarihi belli oldu

2024-09-30 01:39 - Magazin

'Survivor' sorusu Nagihan Karadere'yi çıldırttı

2024-09-29 22:38 - Magazin

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un 'veda mektubu' ortaya çıktı

2024-09-24 10:39 - Gündem

Günay Güvenç: 'Formayı özlüyorum'

2024-09-26 02:09 - Spor

İlgili Haberler

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

10:25 - Dünya

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Günün Manşetleri

Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!

21:48 - Asayiş

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

12:21 - Siyaset