?>

Başarır: Kılıçdaroğlu’nu zorla alabiliyorsa gelsin o mahkeme alsın!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine zorla getirme kararı verilmesine tepki gösterdi.

Siyaset - 1 yıl önce

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Başarır, “Herkes şunu bilsin ki, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu zorla oraya getirebilecek bir güç yok. Kim bunlar? Ankara’da ikamet eden Sayın Genel Başkanımız İstanbul’da yargılandığı bir davadan dolayı avukatının Ankara’da ifade verme talebine rağmen, o mahkeme getirin diyor. Ülkenin hukuku, utanç verici bir noktaya gelmiştir. İşte Cumhuriyet Halk Partisi’nin 128 milletvekili grubu, 81 il başkanı, milyonlar burada. Alabiliyorsa gelsin o mahkeme alsın” tepkisini gösterdi.

Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, söz konusu haberin yalan olduğunu iddia ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini karıştırarak böyle bir iddiada bulunmak, hem bu yargıya saygısızlıktır hem ülkenin Cumhurbaşkanımıza” dedi.

Tekrar söz alan Başarır; “Benim kullandığım cümle şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine dedim. O şikayet etmiş ve onun avukatı maalesef ki yargının her yerinde adı çıkıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Ben hukukçu olduğum, bir ceza avukatı olduğum için zorla getirmenin Ankara’da oturan birisinin zorla getirme kararının İstanbul’dan verilmesinin ne demek olduğunu bilirim. Bu saygısızlıktır, bu Meclis’e saygısızlıktır” karşılığını verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

2024'te en çok hangi akıllı telefon markaları tercih edildi?

2024-10-16 03:09 - Teknoloji

Akın Akınözü temmuz ayında kaybettiği annesi Özlem Akınözü'nü doğum gününde andı

2024-10-14 05:08 - Magazin

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

2024-10-15 14:08 - Siyaset

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Kadını öldürdü, intihar etti!

2024-10-13 11:39 - Asayiş

Malatya'da 5.9'luk deprem canlı yayına böyle yansıdı!

2024-10-16 11:38 - Gündem

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

Van Barosu, Rojin Kabaiş'in ölümündeki ihmalleri sıraladı: 'Şüpheli bir ölüm...'

2024-10-16 14:39 - Gündem

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

Açar: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın!

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem