?>

Meclis Başkanlığı fezlekeler için harekete geçti!

Meclis Başkanlığı milletvekillerinin yargılanması talebiyle hazırlanıp TBMM’ye gönderilen 2 bin 2 savcılık fezlekesi için Cumhurbaşkanlığı’na iade sürecini başlattı. Fezlekelerden 28’i Kemal Kılıçdaroğlu’na ait.

Gündem - 3 yıl önce

Meclis Başkanlığı milletvekillerinin yargılanması talebiyle hazırlanıp TBMM’ye gönderilen 2 bin 2 savcılık fezlekesi için Cumhurbaşkanlığı’na iade sürecini başlattı. Fezlekelerden 28’i Kemal Kılıçdaroğlu’na ait.

Meclis Başkanlığı, geçen yasama döneminde milletvekillerinin yargılanması talebiyle hazırlanıp TBMM’ye gönderilen 2 bin 2 savcılık fezlekesi için Cumhurbaşkanlığı’na iade sürecini başlattı. Bu fezlekelerden 28’i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait.

TRT Haber’in aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı’nca yapılacak ayıklamanın ardından seçilemeyen milletvekillerinin dosyaları Adalet Bakanlığı aracılığıyla adliyelere gönderilecek.

Yeniden seçilip dokunulmazlığı devam eden milletvekillerinin dosyaları için hiçbir işlem yapılmadan Meclis’e geri verilecek.

KILIÇDAROĞLU’NUN FEZLEKELERİ

2 bin 2 dosyadan 28’i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Bu dosyalardan 13’ünde “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, 3’ünde ise “Cumhurbaşkanı’na tehdit ve iftira” suçlaması bulunuyor.

Kılıçdaroğlu ile ilgili diğer fezlekelerde, “İftira, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç ve suçluyu övmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, terör örgütü propagandası” iddiaları yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Esad, Suriye sokaklarında dürüm yiyerek gezdi

2023-06-08 18:34 - Dünya

Can Atalay için özgürlük talebine müdahale

2023-06-08 19:44 - Gündem

Erdoğan'a övgüler dizdiği şiiri paylaşmıştı Başkan atandı!

2023-06-08 08:49 - Gündem

Apple, Türkiye’deki ürünlerine üçüncü kez zam yaptı!

2023-06-08 11:21 - Teknoloji

İşte en güzel 50 kadın!

2023-06-08 19:14 - Magazin

Zeynep Bastık “Eyvah” dedi!

2023-06-09 13:05 - Magazin

Özgür Demirtaş: Yapmayın dedik, etmeyin dedik!

2023-06-08 11:42 - Ekonomi

Tanju Özcan'dan Cübbeli'ye: Hani şeyhtin, niye savcıya koşuyorsun?

2023-06-08 11:48 - Gündem

Perinçek: Erdoğan, Davutoğlu'nun programına döndü!

2023-06-08 12:43 - Siyaset

Erkan Baş'tan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a tepki!

2023-06-07 18:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti

19:18 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş görevden alınma kağıdını yırttı

10:03 - Siyaset

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:00 - Asayiş

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset