?>

Mavi özel halk otobüslerine yeni sistem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mavi özel halk otobüslerinde yeni seferler uygulamaya aldı, sistem değişikliğine giderek havuz sistemine geçti.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni kurulan mahalleler ve artan toplu taşıma talepleri için mavi özel halk otobüslerinde yeni seferler uygulamaya aldı, sistem değişikliğine giderek havuz sistemine geçti.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 hatta bulunan 184 mavi özel halk otobüsü, sarı özel halk otobüslerinin ardından havuz sistemine geçti. Yeni sistemle birlikte toplu taşıma sistemi daha kaliteli, verimli ve vatandaş memnuniyetini sağlayacak şekilde verilecek. 25 Ocak 2020 Cumartesi gününden itibaren başlayacak sistemle birlikte araçlar ve araç içi ekipmanlar yenilenerek denetimlerin daha düzenli yapılması sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca kentte yeni kurulan ve gelişen mahalleler olan Beykent, Güneykent, İbni Sina, Karataş, Mavikent, Bülbülzade, Yeditepe, Beştepe, Şirinevler, Seyrantepe, Perilikaya, Göktürk, Ertuğrul Gazi ve Kuzeyşehir’in toplu taşıma ihtiyacının karşılanabilmesi için yeni hatlar oluşturdu, mevcut hatlar revize etti. Kurulan bu hatlarla şehir içi trafiğinin rahatlaması sağlanacak.

YENİ DÜZENLENEN HATLAR

Büyükşehir’in yaptığı düzenlemeyle mavi halk otobüsleri hatlarıysa şöyle: 1 Nolu Hat; Otogar- Sanayi, 2 Nolu Hat; Otogar- Yeditepe, 3 Nolu Hat; Gazikent- Mavikent, 4 Nolu Hat; Gazikent- Yeditepe, 5 Nolu Hat; Gazikent- İnönü Caddesi, 6 Nolu Hat; Otogar- Çocuk Hastanesi, 7 Nolu Hat; Otogar- Mezarlık, 8 Nolu Hat; Karacaahmet Şehitkamil Nikah Salonu- Karataş 2, 9 Nolu Hat; Otogar – Yeni Adliye- Karataş 2    10 Nolu Hat; Otogar- Karşıyaka- Karataş 2, 11 Nolu Hat; Otogar- Kayaönü- Karataş 2, 12 Nolu Hat; Serinevler- Karataş 1, 13 Nolu Hat; Üçoklar- Tugay, 14 Nolu Hat; Düztepe- Karataş 2, 15 Nolu Hat; Üçoklar- Mezarlık, 16 Nolu Hat; Karataş- Üniversite- Otogar, 17 Nolu Hat; Beykent Toki- Karataş1 ve 2 , 18 Nolu Hat; 60. Yıl Mahallesi- GATEM, 19 Nolu Hat; Girne Mahallesi- Balıklı Parkı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Esnaf, kendini tavana iple asarak intihar etti!

2020-01-18 22:16 - Asayiş

Öğretmen oğlunu öldürüp intihar etti!

2020-01-18 09:28 - Asayiş

Uzman Çavuş kafasına sıkarak intihar etti!

2020-01-21 21:30 - Asayiş

Dünya Gümrük Günü Gaziantep’te kutlandı

2020-01-24 09:51 - Yerel

Sultanbeyli’de cemevine çirkin saldırı

2020-01-19 15:46 - Gündem

Rektör 3 kızı ve 2 damadı ile aynı üniversitede

2020-01-19 09:08 - Gündem

Flaş iddia: AKP milletvekillerinden söz aldı!

2020-01-21 22:30 - Siyaset

'Benim öldüğümü yaz' dedikten sonra öldü!

2020-01-22 22:36 - Asayiş

İşletmeci, borçları yüzünden intihar etti!

2020-01-20 09:41 - Asayiş

Gaziantep'te çadırkent mağdurları eylem yaptı

2020-01-18 19:28 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir'den Metin Sözen Günü...

00:00 - Yerel

Gaziantep'in temmuz ayı ihracatı 1 milyar dolar

00:00 - Yerel

Milletvekili Bozgeyik: Türkiye’nin birlik ruhunu yürekten hissettik

00:00 - Yerel

Minik kursiyerler kendi moda koleksiyonlarının ilk adımlarını attı

00:00 - Yerel

Bünyamin Bozgeyik’ten yoğun şehir mesaisi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel Fatih Altaylı' ya konuştu

12:09 - Siyaset

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tutuklandı!

07:27 - Asayiş

Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!

21:48 - Asayiş

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem