?>

Malta Bakanı Galdes Nurdağı'ndaki çalışmaları inceledi

AB üyesi Malta’nın Sosyal ve Ekonomik Barınma Bakanı Roderick Galdes, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde deprem sonrası hızla inşa edilen kalıcı konut ve sosyal alanları teknik ekibiyle birlikte inceledi.

Yerel - 8 ay önce

AB üyesi Malta’nın Sosyal ve Ekonomik Barınma Bakanı Roderick Galdes, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde deprem sonrası hızla inşa edilen kalıcı konut ve sosyal alanları teknik ekibiyle birlikte inceledi.

Galdes, teknik kadrosuyla birlikte Nurdağı ilçesinde hızlıca hizmete alınan kalıcı konutlar, sosyal donatı alanlarını, 244 dükkândan oluşan içerisinde restoran, çiçekçi, market ve kuaför gibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağı noktaları ilgiyle gözlemledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GALDES: BU KADAR BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR YENİDEN İMAR PROJESİNİ HAYATA GEÇİREBİLDİĞİ İÇİN YETKİLİLERİ TEBRİK EDERİM

Sosyal ve Ekonomik Barınma Bakanı Roderick Galdes yaptığı açıklamada emeği geçenlere ve kısa sürede konut teslimini tebrik ederek, “Bizim için muazzam bir tecrübe oldu. Bu kadar yıkıcı bir depremin doğal afetin akabinde bu kadar kısa bir süre içerisinde kalıcı konutların tamamlanmış ve hak sahiplerine teslim edilmiş olabilmesi 1 yıl gibi çok kısa bir zamanda ortaya konuşan dayanışma, seferberlik ruhunu ve Türkiye Cumhuriyet’inin büyük bir devlet olduğunu ve böyle zor bir zamanlarda vatandaşının dertlerine çare olabilmesi refleksinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Biz Malta hükümetinin Çevre Şehircilik ve Konut İskan Bakanlığı olarak buradaki tecrübelerimizden, istişarelerimizden ziyadesiyle memnun olduk. Toplu konut idaresini tebrik etmek isterim. Burada yaptıkları çok kaliteli iş için. Aynı zamanda bu kadar büyük ölçekli bir yeniden imar projesini hayata geçirebildiği için Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilerini tebrik etmek isterim” diye konuştu. 

Galdes’e Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Hakan Aslansoy ve Feray Yılmaz eşlik etti. 6 Şubat depreminden bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgelerine sağladığı hizmetler ve destekler hakkında bilgi verdi.

İncelemelere ayrıca Malta heyetinden Sekreterlik Başkanı Jason Vella, Daimi Sekreter Emanuel Psaıla, Polikita ve Projeler Direktörü Leonard Scerri, Konut İdaresi İcra Kurulu Başkanı Matthew Zerafa katıldı.

Ayrıca Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü – İkili İlişkiler Şube Müdürü Baran Görmez, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü – Protokol Şube Müdürlüğü Cemal Bostascıoğlu, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Hakan Kılyar, AFAD Gaziantep İl Müdürü Mahmut Coşkun programda yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hazal Subaşı ile aşk yaşıyor... Oğuzhan Koç'tan şaşırtan açıklama: 'Ona da bir tane gelir&

2024-11-17 01:38 - Magazin

Meli Bendeli kimdir? Meli Bendeli kaç yaşında, nereli?

2024-11-20 00:38 - Biyoğrafi

Tarihi boks maçının kazananı belli oldu... Jake Paul, Mike Tyson'ı yendi!

2024-11-16 09:09 - Spor

TikTok fenomenleri birbirine girdi: Ankara'da canlı yayında silahlı kavga!

2024-11-16 23:38 - Asayiş

Cinsiyet değiştiren ünlü oyuncu Meli Bendeli isyan etti: 'Keşke her şey bu kadar zor olmasaydı…

2024-11-20 00:38 - Magazin

Mike Tyson ile Jake Paul maçı öncesi Netflix çöktü!

2024-11-16 00:09 - Spor

Son Dakika... ABB'nin ardından: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!

2024-11-14 02:08 - Siyaset

Mehmet Metiner'den Mehmet Uçum'u eleştiren Şamil Tayyar'a: Niyetimiz üzüm yemek

2024-11-16 00:08 - Siyaset

HBO 'Euphoria'nın yeni sezonunun 2025 yılının başında yayımlanacağını doğruladı

2024-11-13 20:38 - Gündem

Jon Jones kimdir? MMA efsanesi Jon Jones kaç yaşında, nereli? Jon Jones'un kariyeri ve başarıla

2024-11-16 00:08 - Biyoğrafi

İlgili Haberler

Erturhan: Her zaman Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız

00:00 - Yerel

Mehmet Efe'nin hayali gerçek oldu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den öğrencilere futbol, basketbol ve voleybol topu

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan,  Köksalan Mahallesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

GTB'de Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset