?>

Kredi desteği için Suriyeli işçi çalıştırma şartı!

Ziraat Bankası, KOBİ’lere 1,5 milyon lira kredi desteği verecek. Ancak, kredi için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aranacak.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ziraat Bankası, KOBİ’lere 1,5 milyon lira kredi desteği verecek. Ancak, kredi için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aranacak.

Finansmana erişimin çok zorlaştığından şikayet eden küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) Ziraat Bankası, 1,5 milyon lira kredi desteği verecek. Sözcü'de yer alan habere göre, bu krediyi alabilmek için Suriyeli işçi çalıştırmak gerekecek.

İSTİHDAM SAĞLANMASI AMAÇLANDI

Aralarında Ankara İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 20 ildeki iş yerlerini kapsayan 1,5 milyon liralık kredi için, en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci ve bir de T.C. vatandaşı çalıştırma şartı aranacak. Kararda, geçici koruma altındaki Suriyeliler, Uluslararası koruma sağlanan kişiler ve T.C. vatandaşları için yeni istihdam sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

İŞLETMELERİN YÜZDE 99'U KOBİ

Ziraat Bankasının 1,5 milyon liralık kredi desteğinden Suriyeli çalıştırma şartı ile, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde bulunan KOBİ statüsündeki imalat, bilgisayar programlama, bilimsel araştırma ve geliştirme ile danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren işletmeler yararlanacak. Türkiye'deki KOBİ'ler, 250 kişiden az çalışanı olan ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 250 milyon lirayı aşmayan mikro işletme, küçük işletme veya orta büyüklükteki işletme biçiminde sınıflandırılan ekonomik birimler olarak tanımlanıyor. Türkiye'de 1997'de işletmelerin yüzde 99'u KOBİ olarak sınıflandırılmıştı. Bu oran 2021'de yüzde 99,7'ye yükseldi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yalan haber yapan ATV muhabirini rezil etti!

2023-09-22 12:39 - Gündem

Sedat Peker'in gündeme getirdiği suç örgütüne kanlı infaz

2023-09-20 12:15 - Gündem

Musa Orhan'dan Farah Zeynep Abdullah'a bir dava daha

2023-09-21 11:40 - Gündem

CHP kongresinde kazanan Reis Reisoğlu oldu!

2023-09-24 14:13 - Siyaset

CHP'de gözler İstanbul İl Başkanlığı seçiminde...

2023-09-25 10:51 - Siyaset

Gazeteci İsmail Arı: Ölümle tehdit ediliyorum!

2023-09-20 11:00 - Gündem

CHP'de ibre Karaca Bozgeyik'ten yana...

2023-09-23 19:44 - Siyaset

Dilan Polat: Ne isteniyor benden, öleyim mi?

2023-09-26 08:20 - Magazin

Rıza Kayaalp Dünya ikincisi oldu

2023-09-23 00:15 - Spor

Saddam Hüseyin'in torunu Irak halkını sokağa çağırdı!

2023-09-25 19:41 - Dünya

İlgili Haberler

GAİB, temmuz ayı ihracat verilerini paylaştı

00:00 - Ekonomi

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

09:08 - Ekonomi

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

00:53 - Ekonomi

Sigaraya yeni zam: İlk kez 3 haneyi gördü!

21:00 - Ekonomi

Market ve restoran alışverişinde karekod zorunluluğu başladı

05:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şamil Tayyar, erken seçim için tarih verdi, sonra sildi!

10:34 - Siyaset

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem