?>

Konak’tan farkındalık için dev pankart

Konak Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla pembe renkle ışıklandırdığı Basmane’deki ana hizmet binasına “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazılı dev pankart astı.

Sağlık - 1 yıl önce

Yıl boyunca gerçekleştirdiği ücretsiz kanser taramalarıyla kadın sağlığına büyük destek veren Konak Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Basmane’deki ana hizmet binasını pembe renkle ışıklandırdı. Erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla pembeye bürünen aydınlatmanın yanı sıra binaya üzerinde pembe kurdele ve “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazısı bulunan dev pankart da asıldı.

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

Meme kanseri farkındalığını sadece ekim ayı ile sınırlı tutmayan Konak Belediyesi, kadınları muhtarlıklar aracılığı her hafta düzenli olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) taramaya götürüyor. Konak Belediyesi ile KETEM iş birliğinde yapılan taramalara ilçe sınırları içinde yaşayan 30 yaş üstü kadınlar katılıyor. Meme kanserine karşı mamografileri çekilen kadınların rahim ağzı kanseri için de smear testleri yapılıyor.

15 EKİM’DE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Sivil toplum örgütleri ile el ele veren Konak Belediyesi, farkındalık ayında toplumu bilinçlendirmek için bir de yürüyüş düzenliyor. Konak Kent Konseyi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Sağlıkta Kalite Derneği (SağKal), Meme Kanseri ile Savaşım Derneği (MEMEKANDER), Meme Hastalıkları Derneği, Kanserle Dans Derneği ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ortaklığında gerçekleştirilecek olan farkındalık yürüyüşü 15 Ekim tarihinde yapılacak. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden saat 13.00’te başlayacak olan yürüyüş ÖSYM Binası önünde son bulacak.

BAŞKAN MUTLU’DAN KADINLARA ÇAĞRI

Meme kanserine karşı farkındalık yaratmak amacıyla ekim ayı boyunca belediye binasının pembe ışıkla aydınlatılacağını belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Meme kanseri, hem dünya genelinde hem de ülkemizde kadınlarda en fazla görülen kanser türü. Erken tanı halinde tedavisi mümkün olan bu hastalığa karşı bilinçli olmak büyük önem taşıyor. Konak Belediyesi olarak ekim ayı boyunca toplumsal farkındalığı artırmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Ayrıca ilçemizde yaşayan tüm kadınları belediyemiz aracılığıyla gerçekleştirilen ücretsiz kanser taramalarına katılmaya davet ediyorum. Erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un 'veda mektubu' ortaya çıktı

2024-09-24 10:39 - Gündem

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Antartika'nın 'Kıyamet Buzulu' endişe yaratıyor: Okyanusa kıyısı olan ülkeler kıyamet

2024-09-25 07:38 - Dünya

Narin Güran cinayetinde yeni deliller: 'Ahırda' bulundu

2024-09-24 08:39 - Gündem

Kızıl Goncalar yeni sezon ne zaman başlıyor? Kızıl Goncalar yarın akşam yeni bölüm yayımlanacak mı?

2024-09-29 00:08 - Magazin

İlgili Haberler

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Dünya Kanser Günü Etkinliği

00:00 - Sağlık

Yüz germe ile zamana meydan okuyan doğal gençleşme

00:00 - Sağlık

UZUN SÜRELİ TELEFON VE BİLGİSAYAR KULLANIMI POSTÜRAL BOZUKLUKLARI ARTIRIYOR

00:00 - Sağlık

2026 Çocuk Aşı Takvimi Güncellemeleri

00:00 - Sağlık

Tokken Yeme İsteği Neden Olur? Hedonik Açlık Nedir?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Zeydan Karalar tahliye sonrası Adana'da anma etkinliklerine katıldı

08:02 - Gündem

Ümit Özdağ: Öcalan'ın umut hak ettiğini söyleyenler, sandığa gömülecekler!

15:35 - Siyaset

Zeydan Karalar hakkında tahliye kararı

14:22 - Gündem

Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı var!

10:18 - Asayiş

Öztürkmen: Gaziantep sorunsuz değil, sahipsiz

00:52 - Yerel