?>

Kitap okuma kampanyası ilgi görüyor

Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kitap okuma kampanyası bilgi ve teknoloji odaklı gelişmelerle her geçen gün gücüne güç katarak büyüyor.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kitap okuma kampanyası bilgi ve teknoloji odaklı gelişmelerle her geçen gün gücüne güç katarak büyüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan dijital kütüphanenin tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projesinin Gaziantep’in önemli markalarından biri olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinin ise binlerce öğrenciye açmış olduğu dijital arşivle projenin daha da güçleneceğine işaret eden Gül, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kitap okuma kampanyasına en başından bu yana önemli destekler verdiniz. En son 200 bin kitabı öğrencilerimizle buluşturdunuz. Dijital arşivle ise her çocuğa 5 bin 10 bin kitabı açmış oluyorsunuz. Hiçbir çocuk diğerinin rakibi olmamış oluyor. Ayrıca kitap dağıtırken oluşabilecek salgın riskini de ortadan kaldırılması anlamında da dijital olması, teknolojik altyapının kullanılarak ulaşılabilmesi çok önemli” dedi.

Son yapılan araştırmalarda Gaziantep’te kitap okumak oranı ile televizyon izleme oranının başa baş gittiğinin altını çizen Gül, bunun önemli bir gelişme olduğunu belirterek okuyan ve okumaya destek veren herkese teşekkür etti, Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kampanyasının yıllarca devam edecek bir proje olması temennisinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Gül’ün önderliğinde Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor diye çok önemli bir kampanyanın başlatıldığını değinerek şunları söyledi.

“Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bu kampanyada ‘Evde Hayat Var’ın içini doldurmak, çocuklarımızın evdeki hayatında daha çok kitap okumasını sağlamak için yine sizinle birlikte 200 bin kitabı halkımıza ulaştırdık. Artık bilgi ve teknoloji zamanı. Kültür Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalara benzer bir çalışma. Bunların hepsini dijitalleştirdiğimiz sanal bir kütüphanenin altyapısını hazırladık ve yaptığımız bu çalışmada 450 yayın evi ile çalıştık. Okumak istiyorum ama kitabım yok sorunun ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.Dijital kütüphane ile binlerce çocuk binlerce kitaba istediği zaman erişebilecek.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Sanatçılardan çağrı: İbrahim Gökçek yaşamalı

2020-05-03 19:07 - Gündem

Üç fidanın savunmaları ve son sözleri...

2020-05-05 21:52 - Gündem

CHP’ye açık tehdit: Önce sizi öldürürüm

2020-05-03 17:40 - Gündem

İmamoğlu'nu tehdit eden zanlıya tahliye

2020-05-07 14:43 - Gündem

Deniz Gezmiş'in ilk kez ortaya çıkan fotoğrafları

2020-05-06 16:00 - Gündem

İŞKUR önünde ağlayan babaya Yavaş el uzattı

2020-05-05 10:57 - Gündem

Mansur Yavaş, Erdoğan'ı geride bıraktı

2020-05-06 16:27 - Siyaset

'Türkiye'nin son kaynakları tüketiliyor'

2020-05-07 10:20 - Siyaset

AKP’li isim iğrenç paylaşımını böyle savundu!

2020-05-02 12:55 - Gündem

Atatürk düşmanı mahkemede çark etti!

2020-05-06 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım: Gaziantep 5’ten de makamlardan da büyüktür

00:53 - Yerel

16. GAPTARIM Fuarı kapılarını açıyor

00:00 - Yerel

Gaziantep'te “İnsan Aklı Nasıl Çalışır?” söyleşisi düzenlenecek

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan ücretsiz düğün salonu sözü

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den doğum sürecine ebe eşliği modeli

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

17:00 - Asayiş

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem