?>

Kılıçdaroğlu'nun iddiasına 250 bin TL'lik dava

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu ve 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Siyaset - 5 yıl önce

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu ve 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Ocak'ta Twitter'dan paylaştığı videodaki açıklamaları nedeniyle dava açtıklarını kaydetti. 

Açıklamalar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Aydın, ayrıca Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine 250 bin liralık manevi tazminat davası açıldığını ve mahkeme kararının yüksek tirajlı bir gazetede yayımlanmasının talep edildiğini kaydetti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak akşamında halkı sosyal medya hesabına davet ederek "çok önemli bir bilgi paylaşacağını" açıklamıştı. Kılıçdaroğlu paylaştığı video ile halka seslenerek Bandırma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren projesi ihalesinin muhalefetin "beşli çete" diye nitelendirdiği şirketlerden birine verildiğini ve 6 milyar liranın nerede olduğunu sormuştu. Ana muhalefet lideri ihalede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası olduğunu açıklamıştı. 

CUMHURBAŞKANI'NIN AVUKATINDAN O İMZAYA YALANLAMA

Dilekçelerde "Davalının konuşması sırasında göstermiş olduğu Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasını havi evrak ile peşkeş çekildiğini iddia ettiği ihale arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır. Davalının göstermiş olduğu evrak 20 Mayıs 2019 tarihli olup Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin 1 Temmuz 2016 tarihinde imzalanmış bulunan Uygulama Sözleşmesi'nin 27.2 maddesi uyarınca yapılması gereken bir işleme dair Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Karayolları Genel Müdürlüğüne yetki verilmesinden ibarettir. İş bu belge, herhangi bir ihalenin yapılmasına veya herhangi bir ödemenin yapılmasına ilişkin değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir ihalenin herhangi bir şirkete verilmesine veya herhangi bir ödemenin yapılmasına dair bir imzası da söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Davalı Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği 3 Nisan 2018 tarihli ihalenin Bursa Hızlı Tren ihalesi olduğu, davalının buna ilişkin beyanlarının da gerçek dışı olduğuna işaret edilen dilekçelerde, davalının dile getirdiği aynı ihalenin iki yıl sonra daha yüksek fiyata verildiği hususunun da gerçeği yansıtmadığı, her iki ihale kapsamında yapılacak işlerin birbirinden farkının bulunduğu vurgulandı.

İşte o video:

 !#**v1391&pl=true**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaffar Okkan'ın 21.'inci ölüm yıldönümü...

2022-01-24 11:16 - Gündem

Şahin'in 'Tam bir deli' dediği Rektör konuştu!

2022-01-24 15:41 - Gündem

Sokakta kalan vatandaş sosyal tesiste kalacak!

2022-01-22 17:22 - Yerel

Sedef Kabaş, gece yarısı gözaltına alındı...

2022-01-22 10:48 - Gündem

Madde bağımlısı genç eşini öldürdü!

2022-01-25 21:53 - Asayiş

A Haber'e canlı yayında şok: Sen yalansın abi...

2022-01-25 20:09 - Gündem

Müjde Ar’dan Sezen Aksu’ya destek...

2022-01-21 22:24 - Gündem

Böyle yalan görülmedi, paylaşıma tepki yağdı...

2022-01-25 15:30 - Gündem

Esad, Türkiye'ye kaçanlara genel af ilan etti!

2022-01-26 12:02 - Dünya

Şener Şen ile İlyas Salman küslüğü bitirdi...

2022-01-24 18:01 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Kılıç'tan Oğuzeli ve Karkamış ziyareti

11:14 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı

19:35 - Siyaset

Ümit Özdağ: Bir af yasası daha çıkacak, kapsamı genişletilecek

00:28 - Siyaset

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

15:41 - Siyaset

Özgür Özel: Otoriterlik Türkiye’nin kaderi değil!

07:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Er şehit aileleri ve gazilerin Güvenpark'taki eylemine şafak baskını

08:34 - Asayiş

Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi gözaltına alındı

08:10 - Asayiş

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı

19:35 - Siyaset

Süleymancıların lideri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı açılacak

16:57 - Gündem

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

15:41 - Siyaset