?>

Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde karar çıktı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki linç girişimi davasının 7'nci duruşması bugün görüldü.

Gündem - 4 yıl önce

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki linç girişimi davasının 7'nci duruşması bugün görüldü. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “suç işlemeye tahrikten” ile 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde 2019 yılında katıldığı şehit cenazesi sırasında linç girişimine uğramıştı. Linç girişimine ilişkin açılan davanın 7'nci duruşması bugün Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Son duruşmada savcılığın mütalaasını açıklamasının ardından duruşma ertelenmişti.

KARAR ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “suç işlemeye tahrikten” ile 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'Kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek karar duruşması hakkında açıklama yaptı.

Muharrem Erkek linç girişimi davası hakkında açıklama yapıyor:

Linç girişiminin arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu linç girişimi de planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür. Dava Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeliydi. Her zaman söylediğimiz gibi tek adam sisteminde yargı yürütmenin emri altına girmiştir.

Genel başkanımız suça sürüklenen tüm çocuklar hakkında şikayetinden vazgeçti. Yargı bağımsız ve tarafsız olmadığı için gerçeğin üzerine gidilemiyor. Adalet arıyoruz. 85 milyon adalete susadı.

Engin Özkoç'un açıklamaları şöyle oldu:

Bunun en önemli sorumlusu bizzat Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu, CHP yetkilileri şehit cenazelerine alınmasın diye emir veren kişidir. Sorumlusu bizzat iktidardır. 

Süleyman Soylu bizzat halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Süleyman Soylu, CHP yetkilileri şehit cenazelerine alınmasın diye emir veren kişidir. Bu davanın arkasında duranlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bizzat iktidardır. 

 !#**h38815**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da cübbeli, sarıklı, tekbirli yürüyüş!

2022-05-29 18:44 - Gündem

Tuğçe Kazaz: Şeriat temiz toplumlara gelir!

2022-05-31 08:30 - Gündem

Yarbay Ali Tatar'ın mezarına saldırı!

2022-05-27 11:12 - Gündem

Haluk Akakçe Hakkında Bilgi

2022-05-27 09:32 - Yaşam

Piyade Er Mehmet Meral şehit oldu!

2022-05-26 18:59 - Gündem

Uyuşturucu önergesini AKP ve MHP reddetti!

2022-05-25 19:59 - Gündem

AKP'li kadın: Atatürk haklıymış...

2022-05-27 08:23 - Gündem

Behzat Uygur'dan Hakan Ural'a Z kuşağı yanıtı

2022-05-28 18:05 - Gündem

CHP'li Bakan: Yeni bir paramiliter yapı çıktı!

2022-05-31 08:57 - Gündem

Emre Kongar, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı!

2022-05-29 11:20 - Gündem

İlgili Haberler

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem

12 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu

20:43 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'e, Ulus Hali'nde sevgi seli...

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Zeynel Emre'den Müslim Sarı'ya: Yargılanacaklarını nereden biliyorsunuz?

16:38 - Siyaset

CHP'den istifa edip AKP'ye katılan Haymana Belediye başkanı Erdoğan'ın elini öptü!

15:58 - Siyaset

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset