Kılıçdaroğlu söylüyor, Erdoğan yapıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın Gemlik ilçesinde SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde konuştu.

Siyaset - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın Gemlik ilçesinde SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda, üniversite öğrencilerine bir kereliğine “vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı” vaadini tekrarladı.

Erdoğan, “Üniversiteli gençlerimize bir kez vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı getiriyoruz” dedi.

Erdoğan’ın geçtiğimiz haftanın ardından bu kez Bursa’da aynı vaadi tekrarlaması, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2021’deki vaatlerini akıllara getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4 Eylül 2021’de yayınladığı videoda, gençlere cep telefonu ve oyun konsollarında ÖTV’nin sıfırlanacağını müjdelemişti.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda "Sizden çalınanları telafi edeceğim" ifadelerini kullanmış ve vaatlerini sıralamıştı.

KILIÇDAROĞLU SÖYLÜYOR; ERDOĞAN YAPIYOR

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun “gençler için telefon ve bilgisayarda ÖTV’nin kaldırılması” vaadini tekrarlanması akıllara geçmiş örnekleri getirdi.

Kılıçdaroğlu, daha önce, EYT, 3600 ek gösterge, KYK kredilerinden faizlerin sıfırlanması, faturalardan TRT payının kaldırılması gibi pek çok konuda vaatlerde bulunmuştu.

Erdoğan, bu vaatlerin hepsini yurttaşlara müjde diye sunarak tek tek yapmaya koyulmuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından ön plana çıkanlar şöyle oldu:

“BATARYA TEKNOLOJİLERİ ALANINDAKİ YATIRIMLAR, TÜRKİYE'NİN DÜNYADAKİ YERİNİ DEĞİŞTİRECEK POTANSİYELE SAHİPTİR”

“Türkiye’nin otomobili elektrikli olacak” derken aslında bir vizyon ortaya koyduklarını, otomotiv sektöründe yaşanacak dönüşümü, dünyada yaşanan devrimi öngörerek vizyoner bir adım attıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi elektrikli araçlarla birlikte şarj ve batarya teknolojilerinde de Avrupa’nın üretim üssü yapmayı hedefleyerek yola koyulduklarını ifade etti.

Togg’un, bu vizyonun birinci adımı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu akıllı cihazımızı seri üretime geçirerek, ülkemizin otomotiv sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir geleceğinin tohumlarını serptik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Şarj istasyonları da bu vizyonun bir başka önemli halkasıdır. Elektrikli Araçlar Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı kapsamında 81 ilde 1.572 şarj istasyonu kurulumuna destek verdik. Ağustos 2022’de 250 adet olan hızlı şarj noktası sayısı 700 adedi aştı, AC şarj istasyonu sayısı ise 3 bine ulaştı. Bu sayılar önümüzdeki dönemde daha da artacak. Türkiye'nin yeşil teknolojiler konusunda ilerlemesi, sadece çevre açısından değil, aynı zamanda ekonomik ve stratejik açıdan da önemlidir. Özellikle batarya teknolojileri alanında yapılan yatırımlar, Türkiye'nin dünyadaki yerini değiştirecek potansiyele sahiptir.”

Hem yerli teknolojileri geliştirerek hem de uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye çekerek, bu alanda söz sahibi olmayı hedeflediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bugün Türkiye’nin batarya teknolojilerinde güçlü bir oyuncu olmasını temin edecek, devasa bir yatırımın daha adımını atıyoruz. Togg akıllı cihazlarının bataryalarını üretmek üzere Farasis Enerji ortaklığı ile kurulan Siro, hücre teknolojisinin ülkemizde geliştirilmesini ve üretimini gerçekleştirecektir” dedi.

Siro’nun, Togg Teknoloji Kampüsü’nde batarya modül ve paket seri üretimine zaten başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayında Togg’un ilk akıllı cihazı T-10-X’in seri imalatıyla birlikte Siro’nun üretiminin de hızlandığını ifade etti.

Bugün inşasına başlanan tesisin devreye girmesiyle kampüsün, 2026 yılı itibarıyla batarya hücresi de dahil olmak üzere, yüksek nikel içerikli batarya modül ve paketleri üreten entegre bir merkez hâline geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Böylece Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Demirtaş : Bankadan para çekip gidiyorlar!

2023-04-17 17:37 - Ekonomi

Yılmaz Öztürkmen'den açıklama

2023-04-23 00:12 - Gündem

Müge Anlı yayına 10 dakika kala neden vazgeçti?

2023-04-19 14:32 - Gündem

Muhammed Yakut'u Sedat Peker mi konuşturuyor?

2023-04-18 18:03 - Gündem

Akşener: Muhammed Yakut’un iddialarının binde biri doğruysa

2023-04-18 21:37 - Siyaset

YSK: 16 ilde Millet İttifakı ismi kullanılamaz!

2023-04-19 12:40 - Gündem

Muhammed Yakut’un Youtube kanalına erişim engeli!

2023-04-19 14:00 - Gündem

Kızılay'ın milyonlarca lirayı nereye harcadığı ortaya çıktı!

2023-04-22 16:15 - Gündem

Ramazan Bayramınız kutlu olsun...

2023-04-20 23:29 - Gündem

Bozgeyik ailesi bayramlaşmada buluştu...

2023-04-23 20:25 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP'den Süleyman Soylu çağrısı

19:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: 1 milyon günahsızı niye okuttun?

07:36 - Siyaset

Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi!

08:26 - Siyaset

Bahçeli: Yumuşakça olmamızı kimse beklememeli!

18:26 - Siyaset

Özgür Özel'den İmamoğlu’na tebrik ziyareti

17:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Süheyl Batum'dan Ali Koç'a suç duyurusu

21:29 - Gündem

Dursun Özbek: Ali Koç yaptıklarının hesabını soracağım!

20:05 - Spor

Açlık sınırı 17 bin 756 lira, yoksulluk sınırı 61 bin 418 lira

11:04 - Ekonomi

Mahfi Eğilmez: Erdoğan tasarruf etmeden kamu tasarruf edemez

10:10 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 42 ülkeyi gezdi

09:45 - Gündem