?>

Kılıçdaroğlu'nu reddeden Demirtaş, Arıkan'ı kabul etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

Siyaset - 2 saat önce

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Arıkan, Demirtaş ile ilgili "Kendisinin demokratik ve meşru siyaset çerçevesinde, toplumsal uzlaşımıza, dayanışma ve kardeşlik çabalarımıza çok önemli katkılar sunacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Edirne Cezaevi'nde kabul etti.

Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edeceği açıklanmıştı. Ancak Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nu kabul etmemişti. Bu gelişmeden 20 gün sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Edirne Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Arıkan, Demirtaş ile temaslarının süreceğini belirterek, "Kendisinin demokratik ve meşru siyaset çerçevesinde, toplumsal uzlaşımıza, dayanışma ve kardeşlik çabalarımıza çok önemli katkılar sunacağına inanıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre Arıkan, ziyaretin ardından yazılı açıklama yaptı. Demirtaş ile Edirne Cezaevi'nde bir araya geldiklerini, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Arıkan, "Kendisiyle, ülkemizin karşı karşıya kaldığı temel siyasi ve hukuki sorunları kapsamlı bir şekilde değerlendirme imkanı bulduk" ifadelerini kullandı.

Mahmut Arıkan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin içine sürüklenmek istendiği kutuplaşma ve kamplaşma iklimine karşı, diyalog zemininin her şart ve fırsatta canlı tutulması ve genişletilmesi gerektiği, adaletsizliklere son verecek geniş kapsamlı bir uzlaşı arayışının hayati değer taşıdığı konusunda ortak kanaatlere sahip olduğumuzu memnuniyetle müşahede ettik. 

"TÜRKİYE ARTIK GERİLİM VE ÇATIŞMA DİLİNDEN YORULDU" Bu ülkeyi ve yarınlarımızı düşünen siyasetçiler olarak, adaleti, erdemi ve diyaloğu merkeze alan ortak paydalarımızı hızla genişletmek zorundayız. Türkiye artık günlük kısır çekişmelerden, gerilim ve çatışma dilinden yorulmuştur. Bugün, cesur, erdemli ve çözüm odaklı yaklaşımlara her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu açıktır.

Sayın Demirtaş, ülke siyasetimiz açısından önemli bir aktör ve politik şahsiyettir. Kendisinin demokratik ve meşru siyaset çerçevesinde, toplumsal uzlaşımıza, dayanışma ve kardeşlik çabalarımıza çok önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.

"KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİMİZ SÜRECEK" Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, mahkemelerin kesinleşmiş bir hükmü olmadan yıllarca sürdürülen tutukluluklar, sadece adalete olan güveni zayıflatmakla kalmıyor, siyaset kurumuna olan güveni de zedeliyor. Son olarak, Sayın Demirtaş ile gerçekleştirdiğimiz bu insani ve siyasi temasların, karşılıklı görüş alışverişlerimizin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirtmek isterim."

Haftanın Öne Çıkanları

Erdal Beşikçioğlu'ndan Kılıçdaroğlu iddialarına yanıt

2026-07-07 10:48 - Gündem

Özgür Özel'den bomba iddia: Hakimlere CHP’lileri tutuklayacak mısınız mülakatı yapılıyor

2026-07-12 17:12 - Gündem

Mahiroğlu butlan yönetiminden gelen tehdit mesajlarını ifşa etti

2026-07-09 13:57 - Gündem

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

2026-07-08 12:15 - Dünya

İBB davasında Ekrem İmamoğlu salondan çıkarıldı

2026-07-08 15:25 - Gündem

Haluk Levent gözaltına alındı!

2026-07-12 17:07 - Asayiş

Özgür Özel: Mutlak sultanla mutlak butlan ittifak kurmaya çalışıyor

2026-07-07 14:43 - Siyaset

CHP'de butlan yönetimi haftalık görevden alma görevini yerine getirdi!

2026-07-10 18:36 - Siyaset

İmamoğlu: Sesimden, sözümden, görüntümden, ismimden korkuyor!

2026-07-10 16:51 - Siyaset

Adanalılar Özgür Özel'i bağrına bastı!

2026-07-11 14:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel, TBMM'de MYK'sini topladı

13:36 - Siyaset

Özgür Özel Niğde'de Erdoğan'a seslendi: Cesaretin varsa çık karşımıza

14:22 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep'te zirvede! İşte anket sonuçları...

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Sana bu seçimi kazandırmayacağız!

14:36 - Siyaset

Adanalılar Özgür Özel'i bağrına bastı!

14:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvuruacak

15:26 - Gündem

Haluk Levent'ten açıklama: Asıl bombayı bekleyin, hayretler içerisinde kalacaksınız!

15:21 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nu reddeden Demirtaş, Arıkan'ı kabul etti

14:07 - Siyaset

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 17 yıl sonra 25 gözaltı!

10:49 - Gündem

AHBAP soruşturmasında Avukat Ece Güner'e gözaltı kararı!

09:17 - Asayiş