?>

Kılıçdaroğlu’ndan çok sert tepki: Dünyayı başlarına yıkın!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına çok sert tepki gösterdi.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bunu yapanların, buna vesile olanların, dünyayı başlarına yıkın" dedi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşından itibaren bir cemaat mensubu ve aynı zamanda komşuları olan bir yetişkin erkek tarafından cinsel istismara uğradığı; 13 yaşında bu kişiyle nişanlanıp 14 yaşında evlendirildiği; 17 yaşında anne olduğu; 18 yaşında ise resmi nikahının kıyıldığı ortaya çıktı.

İstismarın ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından 20 Şubat 2018'de yaptığı paylaşımı alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6 yaşında çocuğun tecavüze uğraması konusunda daha neyi bekliyorsun ey saray hükümeti? Fotoroman'ı geç, ondan kimse bir şey beklemiyor zaten, devlet hemen gerekeni yapsın. Bunu yapanların, buna vesile olanların, dünyayı başlarına yıkın! Neyi bekliyorsunuz? Neyi seyrediyorsunuz?" diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Olay ilk olarak 3 Aralık'ta BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan'ın haberiyle duyuldu. Haberde, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşından itibaren bir cemaat mensubu ve aynı zamanda komşuları olan bir yetişkin erkek tarafından cinsel istismara uğradığı; 13 yaşında bu kişiyle nişanlanıp 14 yaşında evlendirildiği; 17 yaşında anne olduğu; 18 yaşında ise resmi nikahının kıyıldığı anlatılıyor.

H.K.G'nin 2021 yılında boşandıktan sonra mahkemeye giderek cinsel istismar davası açması ve hem cinsel istismara göz yummakla suçlanan ailesinin, hem de iddia edilen suçun failinin iddiaları yalanlaması üzerine H.K.G, mahkemeye 6 ve 13 yaşlarında bu kişilerle çekilen nişan fotoğraflarını delil olarak sundu. Soykan'ın Çarşamba günü konuyla ilgili yaptığı devam niteliğindeki haberde, bu kez bu fotoğraflar yayımlandı.

Haberi sosyal medyada da çok sayıda kişi paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Kürşat Yılmaz'dan BİM'e: Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur!

2022-12-04 17:41 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

Begüm Polat'ın 2023’de ilk hedefi aşk oldu

2022-12-04 11:15 - Magazin

İlgili Haberler

Erdoğan Özlem Çerçioğlu'na rozet taktırdı

17:24 - Siyaset

Umut Yılmaz resmen AKP'li oldu!

16:32 - Siyaset

Özlem Çerçioğlu, CHP'den istifa etti

13:22 - Siyaset

Son Dakika... Özgür Özel, AKP'ye hediyesini belgelerle açıkladı

13:02 - Siyaset

İşte, AKP'nin kuruluş yıldönümünde rozet takacağı 9 isim

22:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Adli Tıp Kurumu'ndan 'Murat Çalık' kararı: 'Cezaevinde kalabilir!

20:05 - Gündem

Vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne Başkanı topuklu ayakkabı bıraktı!

17:57 - Gündem

Erdoğan Özlem Çerçioğlu'na rozet taktırdı

17:24 - Siyaset

Umut Yılmaz resmen AKP'li oldu!

16:32 - Siyaset

Nedim Şener, "Mektubu g..üne sokarım" dedi; Mücahit Birinci "Ulan g.t" diye yanıtladı!

14:00 - Gündem