?>

Kılıçdaroğlu'ndan Milli Eğitim Bakanı Özer'e çağrı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e bir kez daha çağrıda bulundu.

Siyaset - 4 yıl önce

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e bir kez daha çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yine çağrı yapıyorum, gelin birlikte çözelim bu işi. Öğretmenlerimizin çok daha büyük dertleri var, böyle anlamsız şeylerle incitmeyelim kendilerini"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Öğretmenlere yapılacak sınava ilişkin, “Mülakat olmasın diye sınav yapalım dedim” ifadesini değerlendirdi. "Sınavdan, mülakattan daha makul çözümler var" diyen Kılıçdaroğlu, Bakan Özer'e çağrıda bulundu. 

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Bakanı Özer ‘Sınav olmasın dedik, sendikalar ayağa kalktı’ demiş. Sınavdan, mülakattan daha makul çözümler var elbet. Yine çağrı yapıyorum, gelin birlikte çözelim bu işi. Öğretmenlerimizin çok daha büyük dertleri var, böyle anlamsız şeylerle incitmeyelim kendilerini.”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'ya verdiği röportajda öğretmenlere yapılan sınavla ilgili şu bilgileri aktarmıştı:

"Eğer lisansüstü eğitiminiz var ise, doktoranız var ise, bu lisansüstü eğitim ve doktoranız öğretmenlik yaptığınız branş ile yüzde yüz alakalı değilse bile bu sizi sınavdan muaf tutuyor ve lisansüstü eğitimle uzman, doktora ile doğrudan başöğretmen oluyorsunuz. Ama ya gerisini ne yapacağız. Burada sayı yetersiz kalıyor. Bu sınav başından belli idi. Uzaktan eğitimle 180 saatlik eğitim ve bu eğitimin sonuçlarını ölçmek için bir sınav yapacaktık. Burada ne ayıp var? Bakın Fatih Bey, mülakat da yapabilirdik. Ama mülakatlar ile ilgili Türkiye’de durumu siz de biliyorsunuz. Bitmek tükenmek bitmeyen spekülasyonlar olacaktı. Bu yüzden mülakat istemedim. Mülakatı kaldırdım. Adil, tartışmasız bir sınav yapılsın dedim."

Haftanın Öne Çıkanları

Seçim sonrası hazırlığı mı? Önce Limak şimdi Kalyon sattı!

2022-08-11 14:02 - Gündem

Gaziantep’te Suriyeli avukatlar Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı!

2022-08-12 23:36 - Gündem

Teğmen Ömer Bağra şehit oldu!

2022-08-13 00:32 - Gündem

İşte, AKP'nin son 4 ayda iptal ettiği konser ve festival listesi

2022-08-13 08:15 - Kültür & Sanat

Borcunu istedi diye pompalı tüfekle öldürüldü!

2022-08-12 22:03 - Asayiş

Kılıçdaroğlu: Ekrem Başkan engelleri aşmada son derece başarılı

2022-08-13 22:16 - Siyaset

Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu!

2022-08-09 10:24 - Gündem

Büyükşehir 100 bin bisiklet dağıtacak!

2022-08-13 17:29 - Yerel

OSB'ye 50 yataklı hastane yapılacak...

2022-08-11 18:15 - Sağlık

16 yaşındaki Beyza 35 kez şikayet etti ama öldürüldü!

2022-08-08 12:54 - Gündem

İlgili Haberler

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Sen bizde 2 kuruş bulamadın, biz senin Bakanında 2 milyar lirayı ispatladık!

19:04 - Siyaset

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Yol haritamızı belirledik

19:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cemil Tugay: Evet, bir kararın eşiğindeyim

18:35 - Gündem

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

Operasyondan 1 gün önce 650 hesaptan 227 milyar lira çekilmiş

11:10 - Gündem

TÜİK'e göre Eylül ayı enflasyonu 1,84 oldu!

10:55 - Ekonomi

Türker Ertürk hakkında hapis cezası ve tahliye kararı

10:05 - Gündem