?>

Kılıçdaroğlu: Ben değil, 84 milyon aday. Sevgili halkım, başlıyoruz!

Altılı Masa'nın 13. toplantısında liderlerinin mutabakatı ile Cumhurbaşkanı adayı ilan edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nin önünde açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 2 yıl önce

Altılı Masa'nın 13. toplantısında liderlerinin mutabakatı ile Cumhurbaşkanı adayı ilan edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nin önünde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı, halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan bir emeğin, özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim. Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle ve liyakatle yönetmeye adayız.

Ben sadece bir Cumhurbaşkanı adayı değilim; Bereket, huzur ve adalet hasretinin adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küslükleri barıştırmaya, sofralara bereketi getirmek için adayım...

Ama sadece ben değil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek olan herkes, bu ülkeyi olması gerektiği ve hak ettiği yaşam için değiştirmeye adaydır.

"BİZE KADER DEDİKLERİ BU NİZAMI, DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ!"

Ben uzun bir yolculuktan geldim… Yol boyunca heybemi, bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum… Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım, adayız! Bize kader dedikleri bu nizamı, değiştirmek istiyoruz!

Kimler aday biliyor musunuz? Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum. İbrahim Bey aday. Bartın maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Rıdvan’ın ailesini ziyaret etmiştim. Rahmetli Rıdvan’ın oğlu Emrullah aday. Şanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım aday. 8 Şubat’ta Hatay Samandağ’da, "İçeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok’’ diye bize feryat eden gencimiz aday.

"84 MİLYON ADAY!"

Tüm depremzedelerimiz aday. Ekmeğini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasp edilen kâğıt toplayıcıların deposuna gittim çaylarını içtim. İşte oradaki Baver Bey aday. Süt veren ineğimi kestirip kredi ödüyorum diye feryadını dinlediğim, çiftçi Meliha Hanım aday. 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim. Onları dinledim. Sultan Hanım aday. Ergenekon kumpasıyla canına kastedilen Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım aday. Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım aday. 73 yaşında Kaz dağlarını savunan Hanife Hanım teyze aday. KPSS’de derece yapmasına rağmen atanamayan Salihcan’ı dinlemiştim. Salihcan aday. Gezi parkı davasında haksız yere hapis yatan, şehir plancı Tayfun’un kızı biricik evladımız, Veramız aday. Aday sadece ben değilim. 84 milyon aday!

"BAŞLIYORUZ SEVGİLİ HALKIM!"

Hani şu, SADAT militanlarıyla korkuttuklarını sandıkları 84 milyon… Ekmeği, suyu, geleceği çalınmış, o 84 milyon aday.

Çaldıkları 418 Milyar doları geri isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz. Siz kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz. Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı. Halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Hak ettiğimiz düzeni hep beraber kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, Aday hepimiziz.

Başlıyoruz sevgili Halkım, başlıyoruz…"

Haftanın Öne Çıkanları

Akşener'in kararı sonrası İYİ Parti'de istifa depremi!

2023-03-03 17:09 - Siyaset

Sinan Oğan'dan bomba Akşener iddiaları...

2023-03-05 12:25 - Siyaset

Gülşen hakkında yeniden hapis istemi

2023-03-01 11:36 - Magazin

Amedspor'a saldırı ve provokasyonlara 10 gözaltı

2023-03-06 11:55 - Spor

İYİ Parti Milletvekili önce istifa etti sonra geri aldı!

2023-03-04 23:34 - Siyaset

Göztepe-Boluspor maçında 'Hükümet istifa' sesleri...

2023-03-03 22:34 - Spor

Fenerbahçe Beko maçında ‘hükümet istifa’ sloganları

2023-03-03 23:22 - Spor

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı istifa ederek CHP’ye katıldı

2023-03-03 21:52 - Siyaset

Yunanistan'da tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı istifa etti

2023-03-01 09:50 - Dünya

Oğlu Kızılay, kızı Yeşilay, Kerem Kınık 12 ayrı koltukta...

2023-03-03 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçeli'den, Ferdi Zeyrek için başsağlığı mesajı

18:24 - Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ferdi Zeyrek için başsağlığı mesajı

18:08 - Siyaset

CHP'li Yücel'den 'Madleen' açıklaması: İsrail'i durduracak somut adımlar atılmalı

16:39 - Siyaset

İmamoğlu Erdoğan'a seslendi: Tutuklular ve aileleri için çözüm geliştirmelisiniz

15:08 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan 'randevu' iddialarına yanıt: Özgür Özel ile mi görüşecek?

10:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ferdi Zeyrek tehdit edildiğini açıklamış!

20:08 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in bir ay önceki konuşması ortaya çıktı!

19:18 - Gündem

Ferdi Zeyrek yaşamını yitirdi: Siyasi isimlerden başsağlığı mesajları yağdı

18:39 - Gündem

Kızı Nehir Zeyrek'ten ilk paylaşım: 'Babamın kanını yerde bırakmayın'

18:16 - Gündem

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ferdi Zeyrek için başsağlığı mesajı

18:08 - Siyaset