?>

Kılıçdaroğlu: AFAD kendi röntgenini çekmiş. Ben nasıl susayım?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce depreminin ardından AFAD'ın hazırladığı raporu paylaştı.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce depreminin ardından AFAD'ın hazırladığı raporu paylaştı. AFAD’ın tüm eksiklikleri rapor halinde sunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “AFAD kendi röntgenini çekmiş. Onurlu bürokratları bunları yazmış. Ben nasıl susayım. Siyaset üstü mü diyeyim, kader planı mı diyeyim?” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yurttaşlara seslenmiş, "Saat 22:00'de burada buluşalım" notunu düşmüştü.

CHP lideri beklenen açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu, "AFAD'ın onurlu bürokratları gerekenleri söylemiş ama kimse dinlememiş. Ben şimdi buna kader planı mı diyeyim?

Deprem büyüktü, depremden çok daha büyük olan plansızlıktı. Göz göre göre bu riskleri aldılar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

Hepimizin başı sağolsun. Saray siyasetinin bizi nereye getirdiğini resmi bir rapor üzerinden anlatacağım. Ben artık kolayı yapamam. Kırık cam parçaları üzerinden çıplak ayaklarımla yürümek zorundayım. Ben halkımın kavgasıyım. AFAD raporunun giriş cümlesinde 'Afet risklerinin çok yüksek olduğu ülkemizde meydana gelen benzer durumlarda afet yönetimine katkı sunmak amacıyla hazırlanmıştır' deniyor.

AFAD RAPORUNU ANLATTI

Sadece 2 buçuk ay önce Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bir deprem meydana geliyor. Görece küçük bir depremdi. AFAD trarafından bir rapor hazırlandı. Raporda koordinasyon hazırlanmadı, toplanma alanı yanlış seçildi, yardımlar geç geldi, çadır takibi yapamadık, görevli personelin takibi yapılmadı, koordinasyon oluşturulamadı, yemek dağıtımında sorun yaşandı, afet nakliye personeli 2 gün sonra geldi, düzgün bir zarar tespit raporu oluşturulmadı, öğretmen ve imamlardan ekip kuruldu diyor. 

"ONURLU BÜROKRATLAR YAZMIŞ, ŞİMDİ BEN BUNA NASIL SUSAYIM?"

AFAD kendi röntgenini çekmiş. Onurlu bürokratları bunları yazmış. Ben nasıl susayım. Siyaset üstü mü diyeyim, kader planı mı diyeyim? Deprem çok büyüktü ama depremden çok büyük olan koordinasyonluktu. Oluşan can kaybımızın büyüklüğü yetersizliktendir.

Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz bizim de kader planımızda bu varmış.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

2023-02-04 20:23 - Yerel

Çorum Valisi bu yıl da İskilipli Atıf Hoca'yı andı!

2023-02-05 11:33 - Gündem

Gaziantep FK'nın yeni başkanı Memik Yılmaz

2023-02-03 20:32 - Spor

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı yakalandı!

2023-02-06 17:12 - Gündem

Erdoğan’ın mitingine işçileri baskıyla göndermişler!

2023-02-04 23:09 - Gündem

Gaziantep ve 10 ilde büyük deprem: 284 can kaybettik!

2023-02-06 06:11 - Gündem

Gaziantep'te okullar tatil edilecek mi?

2023-02-04 22:31 - Yerel

Gaziantep’in İslahiye ilçesi deprem sonrası harabeye döndü!

2023-02-06 11:02 - Gündem

Hayvancılığın başkentinde eksi 5 derecede ucuz et kuyruğu!

2023-02-03 11:52 - Gündem

Canlı yayında tırnak kesen Hakan Bayrakçı konuştu

2023-02-05 10:28 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Biz kumanda edilen, 180 derece dönen siyasetçilerden değiliz!

11:21 - Siyaset

Mansur Yavaş referandum istedi: Lozan tartışma konusu yapılamaz!

09:45 - Siyaset

CHP Lideri Özgür Özel: Çözümün yeri Meclis'tir!

09:49 - Siyaset

AKP'li Tayyar: DEM'in Cumhur İttifakı’na katılma ihtimali yüksek

08:31 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan fesih kararı yorumu

08:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Lideri Özgür Özel: Çözümün yeri Meclis'tir!

09:49 - Siyaset

Diploma iptali kararı 55 gün sonra İmamoğlu’na iletilebildi!

08:37 - Gündem

AKP'li Tayyar: DEM'in Cumhur İttifakı’na katılma ihtimali yüksek

08:31 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan fesih kararı yorumu

08:22 - Siyaset

İkinci Habur rezaleti son anda önlendi!

08:21 - Gündem