?>

Kılıçdaroğlu: 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaylık konusunda kararı 6’lı masa verecek. Onların iradeleri dışında bir şey söylemem. 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım" ifadelerini kullandı.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaylık konusunda kararı 6’lı masa verecek. Onların iradeleri dışında bir şey söylemem. 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı iddiası için "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon temsilcileriyle bir araya geldi.

Habertürk'te yer alan habere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına dair "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz" sözleri için, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır" ifadelerini kullandı.

ADAY OLACAK MI?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, "Adaylık konusunda kararı 6’lı masa verecek. Onların iradeleri dışında bir söylemem. 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın "Cumhurbaşkanı adayı 6 liderden biri olmalı" sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Doğal olanı 6’lı masadan birinin cumhurbaşkanı adayı olması. Masada uzun zamandır beraberiz birbirimizi tanıyoruz" diye konuştu.

ADAY NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş takvimi belli olduktan sonra aday açıklanır" yanıtını verdi.

"Çoklu aday olur mu" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Masada çoklu aday konusu tartışılmadı. Tartışılabilir ama hiç konuşulmadı. Bir lider masaya getirilirse tartışılır" dedi.

TARTIŞILAN ALMANYA SEYAHATİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezasının açıklandığı gün Almanya'ya ziyaret gerçekleştirerek eleştiriline Kılıçdaroğlu, "Olumsuz bir karar çıkacağını asla düşünmüyordum. Çünkü bu konuda yüzlerce içtihat vardı. Olayı sürekli takip ettim, karar çıkınca da özel uçakla döndüm. İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısını Almanya’da öğrendim" açıklamasında bulundu.

AKŞENER’İN İBB’YE GİTMESİ

Kararının açıklanması üzere İYİ Parti lideri Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gitmesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım'ın haksızlığa hukuksuzluğa tepki göstermesini doğal karşılamamız lazım" dedi.

Kararın açıklanmasının ardından Akşener ile İmamoğlu'nun sarılmasını değerlendiren CHP lideri, "Gördüm. Olabilir. Özel mekanlarda Meral abla diye hitap ederdi, yadırganacak bir fotoğraf değil" diye konuştu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ADAY OLABİLİR Mİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise "Belediye Başkanlarımız görevlerinin başında" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’NİN “KILIÇDAROĞLU’NA KUMPAS” ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Saraçhane mitingi sonrası yaptığı "kumpas" çıkışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Herkes kendi penceresine göre yorumluyor. 16 milyon İstanbullunun iradesine kumpas kuruldu. Asıl kumpas İstanbul’un iradesine" dedi.

YSK BAŞKANININ ADAYLIK AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı'nın açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "YSK başkanın böyle bir açıklama yapması kabul edilemez, doğru değil. YSK’ya güvenmiyoruz, yargı ya da güvenmiyoruz. Seçim güvenliğine dair tedbirlerimizi alıyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'na verilen ceza Cumhur İttifakı'nı eritti!

2022-12-18 08:53 - Siyaset

İmamoğlu davasının hakimi hakkında çarpıcı iddia!

2022-12-16 13:36 - Gündem

Camide pasta kesip, nikah kıydılar!

2022-12-18 16:19 - Gündem

İmamoğlu davasının hakiminin AKP'lilerle fotoğrafları çıktı!

2022-12-14 22:17 - Gündem

Barış Pehlivan: Savcı, AKP'li belediye başkanının yeğeni çıktı!

2022-12-15 00:20 - Gündem

Gaziantep'te 3 çocuğa cinsel istismar!

2022-12-13 22:40 - Gündem

Müridinin çocuğunu istismar eden tarikat liderine beraat!

2022-12-13 18:33 - Gündem

Hatay’da korkutan deprem, Gaziantep'te hissedildi!

2022-12-18 21:34 - Gündem

Udma Peynir Müzesi'ne tam not...

2022-12-13 11:51 - Yerel

Beyhan Ölçal'ı kaybettik...

2022-12-19 10:26 - Yerel

İlgili Haberler

Özgür Özel: Saldırgan 'İmamoğlu'na suikast emri verildi' demiş!

14:54 - Siyaset

CHP erken seçimi zorlamak için nasıl bir strateji izleyecek?

00:00 - Siyaset

CHP'li Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin'e saldırı girişimi!

10:39 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan Beyazıt'a çağrı: 'Üniversitemizin onurunu kurtarmak için...'

22:08 - Siyaset

AKP'de 'Ekrem İmamoğlu' istifası

19:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

Konya'daki doğalgaz patlaması: Yaralanan 11 kişi taburcu edildi

16:09 - Gündem

Erdoğan'dan, Yeni Akit'e yılın haber sitesi ödülü!

15:42 - Gündem

Saldırgan Tengioğlu'nun savcılık ifadesi ortaya çıktı!

15:08 - Gündem

Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu tutuklandı

14:41 - Gündem

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

13:08 - Gündem