?>

Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerine madalya

Gaziantep Valiliği koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” ile Kıbrıs Gazileri madalyalarına kavuştu.

Yerel -

 

Gaziantep Valiliği koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” ile Kıbrıs Gazileri madalyalarına kavuştu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törende gaziler adına konuşan Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem duyduğu onur ve memnuniyetini dile getirdi.

KKTC Başkonsolosu Erhan Özkan da yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirmesi sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin var olduğunu ve bu günlere gelindiğini kaydederek bu gösterilen kahramanlık ve fedakârlığın hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirtti.

Katılımcılara hitap eden Vali Davut Gül “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kıbrıs Gazilerimize verilen madalya ve beratlarının hak sahiplerine verilmesi töreni için bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kıbrıs gazilerimiz diğer gazilerimiz gibi şehit olmak için bu mücadeleye atılan ve şehitliğin nasip olmadığı insanlardır. Bundan dolayıdır ki Kıbrıs gazilerimizi iç güvenlikte gazi olan gazilerimizden ayrı tutmuyoruz. Onlar yirmi yaşında Kıbrıs Harekâtına katılarak şehit olmak için, Kıbrıs’taki bizim kendi soydaşlarımızı, zulümden kurtarmak için giden gönüllü askerlerimizdi. Bu açıdan her birinize millet olarak devlet olarak ayrı ayrı minnettarız. Ailelerinizle, Allah nice huzurlu günler nasip etsin. Bu vesileyle hayatta olmayan gazilerimiz ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil ve baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Gazilere Vali Davut Gül ve törene katılan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, KKTC Başkonsolosu Erhan Özkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Uysal ile diğer protokol üyeleri tarafından madalya ile beratları tevcih edildi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

Uzm. Dr. Hakan Bozkurt NCR’de

- Sağlık

Nöroloji Uzmanı Dr. Ekmekyapar Sanko'da

- Sağlık

Vali Gül'den jandarmaya kutlama mesajı

- Yerel

Seçkin Koleji öğrencisi Türkiye birincisi

- Eğitim

Vali Gül’ün yıl sonu mesajı

- Yerel

İlgili Haberler

Nermin Seçkin'e anlamlı ödül...

00:00 - Yerel

Kadooğlu Yağ Foodıst İstanbul 2026’da göz doldurdu

00:20 - Yerel

Şehitkamil'de Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey'de Eylül ayı meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Gazi Open Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın açılış töreni yapıldı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

14:49 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

10:14 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Murat Ağırel Melih Gökçek soruşturmasında ifade verdi

17:18 - Gündem

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş