?>

Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldü? Ümit Özdağ neden Kaşif Kozinoğlu'nu hatırla

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çıkartıldığı mahkemenin ardından tutuklanarak Slivri Cezaevine gönderildi. Özdağ, tutuklanmasının ardından gönderdiği mesajda Tek korkum Kaşif Kozinoğlu gibi olmaktır dedi. Peki, Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldü?

Gündem - 1 yıl önce

Ümit Özdağ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklanmasının ardından kamuoyuna verdiği mesajda 'Tek endişem rahmetli Kaşif Kozinoğlu gibi bir suikasta uğramak' dedi. Peki, Kaşif Kozinoğlu kimdir? Kaşif Kozinoğlu neden öldü? Ümit Özdağ neden Kaşif Kozinoğlu'nu hatırlattı?

KAŞİF KOZİNOĞLU KİMDİR?

Kaşif Kozinoğlu 1 Ağustos 1955 Trabzon'da doğdu. Türk asker ve eski Millî İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Dairesi Başkanı. Sanık olduğu Ergenekon davalarında ifade vermesine kısa bir süre kala cezaevinde kalp krizi geçirerek öldü. Ölümü şüpheli bulundu ve savcılar tarafından ölümü hakkında soruşturma başlatıldı.

KAŞİF KOZİNOĞLU'NUN HAYATI VE KARİYERİ

1976 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Kozinoğlu, 1980 yılında Özel Harp Dairesi'nde göreve başladı. 1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Tim Komutanlığı'nda İstihbarat Subaylığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı'nda görev yaptı. 1995 yılında Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı'ndan kendi isteğiyle emekli olup, Millî İstihbarat Teşkilatı'na girdi. Ordu'da özel harp dairesinde binbaşı rütbesiyle görev yaparken, Orta Asya'dan sorumluydu.

KAŞİF KOZİNOĞLU NASIL ÖLDÜ?

Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan'da da görev yapan Kozinoğlu, Eylül 2010'da müsteşar Dr. Hakan Fidan'ın talimatıyla "Baş Müşavir" sıfatıyla Asya Bölgesi'ne atandı. Bu tarihten itibaren de 5 defa yurt dışı görevine gönderildi. En son 9 Mart'ta görevinden dönen Kozinoğlu'nun, Mayıs 2004'te Alaattin Çakıcı'nın yurt dışına kaçışı olayında Çakıcı'nın, yakın adamları ile telefon görüşmesi yaptığının ortaya çıkarılmasından ötürü ifadesine başvuruldu ve davası devam ederken 13 Kasım 2011'de Silivri Cezaevi'nde öldü. Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

Nazım Hikmet 123 yaşında

2025-01-15 14:08 - Kültür & Sanat

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

İlgili Haberler

İmamoğlu’nun tutukluluğunun yıl dönümü: Onbinler Saraçhane’de...

20:54 - Gündem

İBB Davası'nda tahliye çıkmadı, duruşma bayram sonrasına ertelendi!

18:37 - Gündem

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Akın Gürlek, Özgür Özel'i rüşvet almakla suçladı!

12:45 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem